Predstavitvena informacija

Kaj storiti, da vašemu telefonu ne bo prehitro padla vrednost?

Objavljeno
14. november 2018 08.11
Posodobljeno
14. november 2018 08.11
Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
»Ljudje v veliki večini kupujemo nove mobilne telefone, po določenem času pa se ga tudi naveličamo.«

Pa ste kdaj pomislili, da lahko za rabljeni telefon po dveh letih uporabe dobite celo polovično ceno novega?

Uporabniki mobilnih telefonov, ki na svoj aparat močno pazijo, imajo veliko večjo verjetnost, da lahko po dveh letih uporabe za svoj telefon dobijo kar lep znesek. Seveda je to odvisno od vrednosti vašega telefona, v času ko ste ga kupili. Vsem dobro znani modeli telefonov, kot so iPhone 8/8 Plus, Samsung Galaxy S9/9 Plus imajo visoko ceno na trgu rabljenih aparatov. Pa znate s telefonom ravnati dovolj pazljivo, da je po več letih uporabe videti kot telefon na sliki.

 Trgovci ponujajo tudi zavarovanja za vaše mobilne naprave, ki delujejo kot nekakšna garancija na vaš telefon, ne glede na to, kako je nastala okvara ali poškodba. Sprva je to dobra rešitev, ampak dolgoročno boste kar precej plačali za zavarovanje. Poleg tega imajo na zavarovalnih pogodbah tudi skriti tisk, na podlagi katerega lahko tudi sami plačate delež popravila.

Najbolj preprosta in tudi najbolj učinkovita rešitev je nakup kakovostne zaščite, kot so ovitki za telefone. Njihova izbira je v Sloveniji zelo velika. Mnogi jih kupujejo iz Kitajske, vendar je rok dobave mesec dni ali celo več, v tem času pa je veliko možnosti, da nam telefon npr. pade po tleh. Ob nakupu novega aparata nam trgovci ponudijo tudi ovitek, vendar so običajno cene vrtoglave, izbira pa zelo majhna. Ovitek oz. etui je pametno kupiti kar iz slovenskih spletnih trgovin, kjer je ponudba ogromna, cene pa konkurenčne. Na voljo so tudi izdelki vodilnih blagovnih znamk, kot so Spigen, Nillkin, Goospery in podobno, ki so običajno malo dražji, ampak svojo nalogo opravijo neprimerljivo bolje. Prav tako kot pri etuijih je pametno tudi pri zaščiti zaslona nekaj pozornosti nameniti blagovni znamki zaščitnega stekla. V Sloveniji je najbolj znana PanzerGlass, ki ima vrtoglave cene, tik za njo pa se zelo hitro uveljavljajo stekla blagovne znamke Nuglas, ki so več kot dvakrat cenejša, ampak kljub temu zelo kakovostna.