Kam na glamping

Slovenija je med vodilnimi državami v kakovosti glamping ponudbe!
Fotografija: Glamping je "nadgradnja" kampiranja. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Glamping je "nadgradnja" kampiranja. Foto: Shutterstock

Glamping je za tiste, ki so se naveličači šotorjenje, za tiste, ki so se naveličali obličajnih kampov, za tiste, ki hočejo od kampiranja nekaj več.. Je glamping sploh kampiranje?

Bistvo pravih glampinga je, da so manjši od kampov in tako omogočajo več zasebnosti. Nahajajo se lahko ob morju, ob rekah, ob jezerih, celo visoko v hribih, nastanitev pa je lahko v najrazličnejših oblikah. Glampingi so lahko mobilne hiške, nekateri so arhitekturno izjemno zanimivi, brunarice vseh oblik, celo hišice na drevesih ali udobni šotori, ki visijo z dreves.

Največkrat gre tudi za dodaten luksuz, saj ima večina glampingov tudi bazene, najrazličnejše vodne kopeli, savne, ponudbo masaž. Izbirate lahko med takimi v katerih sami skrbite za svojo hrano in prehranjevanje, še bolj v trendu pa je, da je ponudba popolna in vključuje  kulinariko. Turistom v glamping hišice ali šotore osebje prinese  zajtrk, prav tako jim postrežejo z ostalimi obroki.

 

Najboljši v Sloveniji

 
lani so obiskovalci na najboljšega izbrali Glamping Olimia Adria Village, ki  omogoča spanje v velikih družinskih šotorih mimo katerih teče termalna voda ali pa v romantičnih šotorih za pare.

Med najboljše spadajo tudi lesene hišice v kampu Bled in povsem nov, lani odprt glamping Sončna dolina - Bioterme, kjer nudijo najem šotorov in hišic, gostom pa omogočajo tudi kopanje v naravnem bazenu.

Za tiste, ki ne marajo vrveža v kampih. Foto: Shutterstock
Za tiste, ki ne marajo vrveža v kampih. Foto: Shutterstock




 

Komentarji: