Kolesarski praznik v Kranju

Že ta konec tedna bo v Kranju zopet zbrana vsa slovenska kolesarska smetana.

Objavljeno
31. julij 2019 09.52
Posodobljeno
31. julij 2019 10.05
V soboto (3.8.) bodo tekmovalni program začeli že v popoldanskih urah s kriterijem, ki bo hkrati tudi državno prvenstvo za vse kategorije v tej disciplini.
Kranjski kolesarski klub vse ljubitelje kolesarstva in druženja prvi vikend avgusta vabi na Kolesarski praznik v Kranju. V soboto (3.8.) bodo tekmovalni program začeli že v popoldanskih urah s kriterijem, ki bo hkrati tudi državno prvenstvo za vse kategorije v tej disciplini.

Vmes bodo na svoj račun kot vsako leto prišli tudi otroci, ki še ne trenirajo kolesarstva. Sledil bo nočni kriterij za člansko kategorijo, ki bo pravi kolesarski spektakel za gledalce, štel pa bo tudi za naslove državnih prvakov. Po dirki seveda sledi razglasitev za vse kategorije, zatem pa koncert znane slovenske skupine.

V nedeljo (4.8.) pa ob 13.30 uri sledi najstarejša slovenska mednarodna kolesarska dirka, ki poteka pod okriljem mednarodne kolesarske zveze UCI, že 51. Velika nagrada Kranja – memorial Filipa Majcna. Trasa poteka v okolici Kranja, zato bo zelo zanimiva tudi za gledalce, organizatorji pa obljubljajo močno mednarodno konkurenco. Še posebej atraktiven pa bo vzpon na Jelenov klanec, po katerem so dirke v Kranju prepoznane – kolesarji ga bodo prevozili kar 13-krat.


PROGRAM

3. avgust (sobota)
14.30–18.30: državno prvenstvo v kriteriju za kategorije: dečki, deklice, mlajši in starejši mladinci in mladinke, ženske
18.30: dirka za otroke, ki še ne trenirajo kolesarstva
19.15: dirka za trenerje in spremljevalno osebje
20.00: koncert Mambo Kings
21.00: nočni kriterij za kategorijo članov (državno prvenstvo)
22.00: koncert Mambo Kings

4. avgust (nedelja)
13.30–18.00: 50. Velika nagrada Kranja – Memorial Filipa Majcna

Prvi avgustovski vikend ste torej vabljeni, da pridete navijat za kolesarje ali pa se zabavate na koncertu skupine Mambo Kings.

Vse informacije o dirkah boste lahko dobili na naši spletni strani ter družabnih omrežjih Kolesarskega kluba Kranj.

image
4. avgust (nedelja),13.30–18.00: 50. Velika nagrada Kranja – Memorial Filipa Majcna