Krplji. Skoraj pozabljen super pripomoček

Objavljeno
02. februar 2019 08.02
Posodobljeno
02. februar 2019 08.02
M.C.
M.C.
Krplje se danes delijo na tri skupine. Najmanjše so narejene za hitrostna tekmovanja, nekoliko večje so rekreativne, primerne za nekaj kilometrov dolge pohode, največje pa so gorniške, narejene za dolge, tudi večdnevne pohode v globokem snegu.

Izberemo jih glede na namen. Jasno, da so najmanj uporabne tekmovalne, ker so tudi najmanjše in zato tudi najmanj "dajo od sebe". Skratka, kar je nemenjeno dirkanju, pač ni praktično za rekreativca.

Pri izbiri pravih krpelj moramo torej vedeti, za kakšen namen jih bomo uporabljali. In že smo pri hujšanju, pardon, pri naši teži. Pri tehtanju ne smemo pozabiti še na ruzak, ki ga bomo nosili s sabo.  Ne smemo pozabiti še na smučarske palice, po možnosti zložljive, teleskopske, z večjimi krpljicami, ki nam pomagajo pri ravnotežju.Krpljanje zahteva nekaj veščine

Priporočljivo je, da se na začetku na primernem terenu malo potrenira z osnovnimi prvinami krpljanja, kot so vzpon, spust, hoja v krogu in prečenje pobočja, da ne bo pri poznejših resnejših podvigih nepotrebnih težav, bentenja in preštevilnih padcev. Ti so lahko tudi nevarni saj nas jaha še zajeten nahrbtnik,in se zato lahko večkratno pobiranje izsnega spremeni v pravo moro.

Predstavitev modela TSL Ride 325Krplje Ride 325 smo našli v Iglu športu.Snežne krplje s preprostim pritrjevanjem na čevelj so primerne za hojo po lahkem in težkem terenu. Ergonomska oblika za lažjo hojo. Sistem zapiranja je na zaponke je preprost in lahek. Nastavitev dolžine čevlja je natančna in ostane na zadnji nastavitvi. 6 zamenljivih jeklenih konic za led. Dereza na prednjem delu. Stopnica za lažje vzpenjanje na večjih naklonih. Na peti blaženje.

- Preprosto nastavljanje in pritrjevanje vseh čevljev številk od 37 do 50.
- Mera: 59,5 x 22 cm.
- Izdelano v Franciji.
- Torba.