Ljubljanski maraton v dežju

Objavljeno
28. oktober 2018 12.10
Posodobljeno
28. oktober 2018 12.10
M.C.
M.C.
Vremenarji pravijo, da bo maratonska nedelja deževna, da pa ne bo hladno. Kako se obleči za tek v dežju. Redni, pravi tekači so vajeni tudi tega. Začetnikov pa na Ljubljanskem maratonu ni, kajne? No, so, mogoče tisti, ki bodo startali na svojo prvo desetko.

Na tekmi teči v dežju še ni tak problem, večji problem je ogreti se. Biti neogret na startu pa ni dobro.

Pri teku v dežju je pomembno kakšne tekaške copate imate. Obstajajo tudi take, ki ne premočijo tako hitro kot običajne. Narejene so iz nepremočjivih materialov in dokler voda ne pride čez gležnje v notranjost ste suhu, potem pa...  Na glavo dajte kapo s šiltom, ker je zelo moteče. če vam kaplje padajo direktno na obraz. Ostalo je vse enako kot za tek v suhem. Tisti najbollj zmrznjeni tečejo v nepremočljivem anoraku, ki premoči že po nekaj kilometrih in potem ne vedo kam z njim. Najpomembnejše za tek v dežju je, da se dobro ogrejete. Poiščite kak nadstrešek, kjer lahko temeljito naredite ogrevalne vaje. Na start pridite prešvicani in v anoraku, ker ga boste ob poku pištole dali svojemu spremljevalcu.Če to ni izvedljivo poskušajte priti na start čim kasneje. Dobro ogretega tekača, dež moti pol manj, pravimo!

  

Dolge ali kratke hlače. Raje kratke, ker tek v dolgih hlačah polnih vode je vse prej kot prijeten. Rokavice? Da, vendar kam z njimi, ko nam bo vroče in bo nam vroče, že kmalu. Dolga majica? Lahko, vendar je podobno kot s hlačami, prej ali slej nas bo motila veliko bolj kot tista s kratkimi rokavi. Ogrevalna krema? Dobra ideja. Namažite se po rokah, dlaneh, stopalih, nogah, povsod tam kjer vas najraje zebe. Trik, ki ga izkušeni uporabljajo na skrivaj. Ker vremenarji pravijo, da bo okoli 15 stopinj, smo prepričani, da dež ne bo zmotil našega uživanja!

Srečno in najboljši tek, vam želi Poletovo uredništvo!