Malčkov tek obiskalo okoli 500 mladih tekačev

V Luciji je bila zadnja avgustovska sobota namenjena aktivnemu zaključku poletnih počitnic.
Fotografija: Malčkov šport predstavlja otroške programe, katerih glavni cilji so usmerjeni v vsestranski razvoj otrok, igro, učenje, zabavo in animacijo.
Odpri galerijo
Malčkov šport predstavlja otroške programe, katerih glavni cilji so usmerjeni v vsestranski razvoj otrok, igro, učenje, zabavo in animacijo.

V mestnem parku Sonce se je okoli 500 najmlajših tekačev preizkusilo na 4. Malčkovem teku, kjer so premagovali razdalji 250 in 500 metrov. Brezplačni rekreativni dogodek, ki spodbuja najmlajše h gibanju in aktivnemu preživljanju prostega časa, je kljub razgretemu dnevu z zabavnimi aktivnostmi družinam pričaral aktiven zaključek poletnih oddihov.

Malčkov tek na Obali je letos potekal že četrto leto zapored, tokrat na novi lokaciji v Luciji, v mestnem parku Sonce, ki domiselno združuje rekreativne, igralne in zelene površine ter ponuja odličen doživetveni prostor za družinsko popoldne.
Malčkovega teka se je udeležilo kar 500 mladih tekačev med 3. in 10 letom starosti, ki so se letos preizkusili v teku na 250 in 500 metrov, nato pa sproščeno dogajanje nadaljevali ob glasbeno-zabavnem spremljevalnem programu.

Udeležba bi bila večja še za 150 dodatnih prijavljenih tekačev, ki pa so jih najverjetneje vroče sobotne temperature spodbudile k drugačnim planom.

Organizatorji so bili sicer z udeležbo, ki je bila za vse nadobudneže brezplačna, zelo zadovoljni. Ob tem se je tudi premik na novo lokacijo izkazal kot dobra odločitev. Naslednje leto si lahko vsi mladi tekači obetajo tekaški preizkus še nekoliko kasneje v dnevu, ko bo dnevna vročina tudi že malce popustila.
 
Otroci so se po teku lahko udeležili različnih športnih iger ter ustvarjalnih in tematskih delavnic, med drugim tudi kreativno -miselnih in frizerskih. Za vodno osvežitev so poskrbeli lokalni gasilci, že tako vroč dan pa je še dodatno ogrel pester glasbeno-zabavni program. Otroci so lahko iz Malčkovega teka odposlali tudi razglednico, ki je bila oblikovana posebej za ta dogodek. Delavnice so bile dobro obiskane, z razširjenim spremljevalnim programom pa so otroci preživeli aktivno popoldne v družbi svojih vrstnikov in družin. Najmlajše je pričakal tudi Malčkov srečelov z zanimivimi nagradami. Dogodku se je tudi letošnje leto pridružilo podjetje HOFER, ki s svojo družbeno odgovorno in trajnostno naravnanostjo podpira tovrstne dogodke na lokalni ravni, ki vključujejo mlade ter spodbujajo njihov zdrav in aktiven življenjski slog.

Malčkov tek na Obali je letos potekal že četrto leto zapored.
Malčkov tek na Obali je letos potekal že četrto leto zapored.


 

O Malčkovem športu


Malčkov šport predstavlja otroške programe, katerih glavni cilji so usmerjeni v vsestranski razvoj otrok, igro, učenje, zabavo in animacijo.  Poslanstvo njihovih programov je usmerjeno v spodbujanje gibanja in aktivnega preživljanja prostega časa najmlajših, kot tudi vzgoja otrok v duhu vrednot, povezanimi z aktivnim življenjskim slogom.
 
Malčkov tek na Obali tako organizira ekipa, ki ima večletne izkušnje z delom z otroki in organizacijo športno-rekreativnih dogodkov. Na Koroškem, Primorskem in Štajerskem izvajajo različne športno-rekreativne programe pod imenom Malčkov šport. Vsako šolsko leto pri njih telovadi več kot 250 otrok, organizirajo pa tudi različne tečaje in otroške animacije. Prav tako na Koroškem že 13 let organizirajo največjo športno-rekreativno otroško prireditev Malčkov tek in Mega malčkovo zabavo, ki jo vsako leto obišče okoli 5000 obiskovalcev.

V mestnem parku Sonce se je okoli 500 najmlajših tekačev preizkusilo na 4. Malčkovem teku, kjer so premagovali razdalji 250 in 500 metrov.
V mestnem parku Sonce se je okoli 500 najmlajših tekačev preizkusilo na 4. Malčkovem teku, kjer so premagovali razdalji 250 in 500 metrov.


Gregor Likar, idejni vodja Malčkovega športa in Malčkovega teka na Obali



 

Komentarji: