Mali bolniki petič premagovali ovire ob pomoči športnikov

Objavljeno
19. maj 2016 10.05
Posodobljeno
19. maj 2016 10.05
Uredništvo, po STA
Uredništvo, po STA
Športno društvo Oviratlon je v sodelovanju z Univerzitetnim rehabilitacijskim inštitutom Soča pripravilo mini oviratlon, prireditev, na kateri otrokom, ki so tam na rehabilitaciji, pri premagovanju ovir pomagajo številni znani športniki in drugi znani Slovenci.

Prireditev so v torek pripravili že petič, otrokom pa so pomagali številni aktivni in nekdanji športniki: motokrosist Tim Gajser in njegov trener in oče Bogomir Gajser, veslač in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Iztok Čop, telovadec Mitja Petkovšek, selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec, selektor slovenske hokejske reprezentance Nik Zupančič, deskar na snegu Rok Marguč, smučarka Špela Pretnar, odbojkarici Simona in Erika Fabjan, judoist Andraž Jereb, pevka Nina Pušlar, pevec Rok Ferengja, raper in borec Denis Chorchyp, radijski voditelj in DJ Uroš Bitenc, igralec Rado Mulej, so sporočili prireditelji iz društva Oviratlon.

Mini oviratlon je tudi dobra priprava za oviratlonke in oviratlonce, ki se bodo na pravi oviratlon podali 25. junija na Pokljuki. Tudi "veliki" oviratlon bo imel dobrodelno noto, en evro od vsake prijavnine bodo podarili URI Soča, ta bo zbrana sredstva namenil za program zdravljenja kronične nerakave bolečine, v sklopu katerega želijo napredovati predvsem pri diagnosticiranju izvora bolezni, za to pa nujno potrebujejo napravo za izvajanje kvantitativne senzorimetrije.

Letos se je mini oviratlona udeležilo 22 otrok. Druženje z znanimi obrazi in skupno premagovanje ovir je izkušnja, na katero se pripravljajo in se je veselijo vse leto. Oviratlonci upajo, da bodo dogodki, kot je oviratlon, katerega namen ni tekmovanje, temveč predvsem neponovljiv osebni izziv, s katerim se udeleženci lažje soočijo, če si med sabo pomagajo, spodbujal optimizem, vero v moč medsebojnega sodelovanja in v sposobnost posameznika, da se sooči z izzivi, ki mu jih življenje prinaša, so prireditelji oviratlona pojasnili glavni namen prireditve.

"Za URI Soča ima dolgoletna podpora društva Oviratlon velik pomen. Vsaka njihova donacija prispeva k možnostim za hitrejšo rehabilitacijo naših pacientov. Letos sredstva namenjamo programu zdravljenja kronične nerakave bolečine. Obenem pa mini oviratlon vsako leto znova najmlajšim na rehabilitaciji ter tudi vsem nam, ki jih pri tem spremljamo, daje novo energijo za premagovanje vsakodnevnih ovir. Za vse to se društvu Oviratlon in vsem oviratloncem v URI Soča iskreno zahvaljujemo," je dejal direktor Robert Cugelj.