Maraton Franja bo 5. in 6. septembra

Ta konec tedna bi moral biti na sporedu 39. Maraton Franja BTC City, vendar je načrte prirediteljem pokvarila epidemija koronavirusa. Kljub temu vrhunec sezone za slovenske rekreativne kolesarje letos ne bo izostal.
Fotografija: Novica leta za rekreativne kolesarje! FOTO: Igor Mali/Slovenske novice
Odpri galerijo
Novica leta za rekreativne kolesarje! FOTO: Igor Mali/Slovenske novice

Maraton Franja bo po dogovoru med prireditelji iz KD Rog, BTC City in Mestno občino Ljubljana na sporedu 5. in 6. septembra (termin je potrdila tudi Svetovna kolesarska zveza) v nekoliko drugačni obliki, kot smo ga bili vajeni.

Petkove vožnje na kronometer tokrat ne bodo izpeljali, v soboto, 5. septembra, bodo na sporedu barjanka, družinski maraton in otroška preizkušnja. Start vseh bo na Kongresnem trgu. V nedeljo, 6. septembra, bosta na običajnih trasah, s startom in ciljem v BTC, potekala veliki in mali maraton Franja.

Po zgledu svetovnega prvenstva za amaterske kolesarje, ki ga je Ljubljana gostila leta 2014, bodo udeležence na startu razdelili v starostne skupine, ki se bodo na progo podale s časovnimi razmiki, tako da posamezne skupine številno ne bodo presegale zdaj veljavnih omejitev zbiranja na javnih krajih.

Odpadla pa bo zaključna prireditev v BTC, kjer se je v zadnjem desetletju in pol vsako leto družilo več tisoč udeležencev kolesarskega praznika.

FOTO: Roman Šipič/Delo
FOTO: Roman Šipič/Delo

Preberite še:

Komentarji: