Merrel Moab FST. Vsestranski pohodnik

Objavljeno
20. julij 2018 12.07
Posodobljeno
20. julij 2018 12.07
Klemen Dolenc
Klemen Dolenc
Tokrat predstavljamo tisto, kar smo spoznali ob preizkušanju večnamenskega čevlja ameriške blagovne znamke Merrel. Obutev smo precej močno obremenili.

Torej: model Moab FST. Zaradi poudarka o njegovi vsestranskosti smo se tudi preizkusa čevlja lotili z vidika več aktivnosti.

Predvsem nas je zanimalo, kaj nam čevelj ponuja na različno zahtevnih pohodniških terenih. Preizkušali smo ga na planinskih poteh in brezpotjih Begunjščice. Prvi vtis ob stiku stopala s čevljem nam je dal vedeti, da je namenjen uporabnikom z ožjim in srednje širokim stopalom, ki iščejo popolno udobje. Ker smo se do izhodišča pohodne ture podali s kolesom, smo zaznali, da nam čevelj zaradi primerne togosti daje dober občutek pri poganjanju pedalov.

Pri hoji po razgibanem gorskem terenu čevelj zagotavlja odličen oprijem s podlago, ki ga omogoča tehnologija Vibram. Pri spustih po urejenih in neurejenih poteh nam zagotavlja tako potrebno stabilnost in blaženje.

 Pohodni čevelj smo preizkusili tudi na tekaškem izletu z otroki AK Radovljica na razgibanem terenu od Lesc do kampa Šobec. Pri teku po asfaltni podlagi smo občutili zaželeno blaženje, mehkobo in udobje, zato z njim lahko naredimo tudi nekaj varnih pohodno-tekaških kilometrov po različnih podlagah. Kljub dolgotrajni aktivnosti pri višjih temperaturah smo občutili primerno zračenje stopala.

Po dolgotrajnem turnem smučanju v visokogorju (zimska vaja GRS Mojstrana) se je čevelj po preobuvanju izkazal za odlično izbiro za utrujene in žuljave noge takoj po turi in v naslednjih delovnih dneh!

 

Klemen Dolenc in Jure Vajs