Merrel Moab FST. Vsestranski pohodnik

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Tokrat predstavljamo tisto, kar smo spoznali ob preizkušanju večnamenskega čevlja ameriške blagovne znamke Merrel. Obutev smo precej močno obremenili.

Torej: model Moab FST. Zaradi poudarka o njegovi vsestranskosti smo se tudi preizkusa čevlja lotili z vidika več aktivnosti.

Predvsem nas je zanimalo, kaj nam čevelj ponuja na različno zahtevnih pohodniških terenih. Preizkušali smo ga na planinskih poteh in brezpotjih Begunjščice. Prvi vtis ob stiku stopala s čevljem nam je dal vedeti, da je namenjen uporabnikom z ožjim in srednje širokim stopalom, ki iščejo popolno udobje. Ker smo se do izhodišča pohodne ture podali s kolesom, smo zaznali, da nam čevelj zaradi primerne togosti daje dober občutek pri poganjanju pedalov.

Pri hoji po razgibanem gorskem terenu čevelj zagotavlja odličen oprijem s podlago, ki ga omogoča tehnologija Vibram. Pri spustih po urejenih in neurejenih poteh nam zagotavlja tako potrebno stabilnost in blaženje.

 

ni podpisa
ni podpisa

Pohodni čevelj smo preizkusili tudi na tekaškem izletu z otroki AK Radovljica na razgibanem terenu od Lesc do kampa Šobec. Pri teku po asfaltni podlagi smo občutili zaželeno blaženje, mehkobo in udobje, zato z njim lahko naredimo tudi nekaj varnih pohodno-tekaških kilometrov po različnih podlagah. Kljub dolgotrajni aktivnosti pri višjih temperaturah smo občutili primerno zračenje stopala.

Po dolgotrajnem turnem smučanju v visokogorju (zimska vaja GRS Mojstrana) se je čevelj po preobuvanju izkazal za odlično izbiro za utrujene in žuljave noge takoj po turi in v naslednjih delovnih dneh!

 

Klemen Dolenc in Jure Vajs
 

Več iz te teme:

Komentarji: