Na pot: Tonke T6 CamperVan

Objavljeno
17. avgust 2018 12.08
Posodobljeno
17. avgust 2018 12.08
Andraž Vide Čeligoj
Andraž Vide Čeligoj
Po vsakodnevnem »kruzanju« po medmrežju sem naletel na avto, ki sam po sebi ni nič posebnega, vse je bilo že videno in »miljavžnkrat« skopirano. Ampak ta dragulj, ki je nastal v Nizozemskem podjetju Tonke je vseeno malo drugačen kot njegova predhodnica Westfalia. Za začetek ima dvoje drsnih vrat. In ni ga mogoče kupiti onstran ribnika brbotalnika Palčka Smuka. Ne,rezerviran je za evropske ceste, gozdove, kampe in vse »tanartalepejše« skrite kotičke italijanske Toscane.V čem se razlikuje od drugih podobnih? Po drugačnih rešitvah. Opremljen je s stransko izvlečno kuhinjo, večjo posteljo,kompresorskim hladilnikom, rezervoarjem  za svežo in odpadno vodo, pomično (dvižno) streho z ležiščem 120 x 195 cm, dodatno baterijo za bivalni del, solarnimi paneli in še in še. Kot bi rekli v znani reklami, vse kar imajo veliki. Inženirji iz Terheijdna obljubljajo 4 ležišča in 5 mest za mestne prevoze. Reklamirajo ga celo kot prvi družinski avto. skupaj z našo domačo Adrio. Ja, ni kaj, Tonke je z zagotovostjo dobro pribežališče pred sirenami, ki smo jih deležni po preživeti noči s prijatelji.

Visoki C zna kdaj pa kdaj biti zoprn. Več o tem super kombiju (skupaj s cenami in specifikacijami) dobite na njihovem naslovu: http://www.tonke.eu/us/collection/tonke-van

Aja, pa še to. Z njim greste lahko tudi smučat. Če ne na sneg, pa na bližnji Krk, v »Dunat«, pri Puntu, na žičnico. V vsakem primeru boste uživali. Jaz pa grem narediti plan za nov izlet. Bravia nujno potrebuje stretching. Tisti, asfaltni!