Najbolj priljubljene smuči pri nas. 8 parov moških in ženskih vsestranskih smuči

Preverili smo, kaj je novega v slovenskih prodajalnah s smučarsko opremo. Nismo iskali le najnovejših modelov, našli smo tudi nekaj, kar je ostalo iz prejšnje sezone, vendar je zdaj cena občutno ugodnejša.
Fotografija: Uredništvo Poleta na kisiku vam želi odlično, nepozabno in varno smuko v sezoni 2019/20! Foto: Arhiv proizvajalca/Salomon
Odpri galerijo
Uredništvo Poleta na kisiku vam želi odlično, nepozabno in varno smuko v sezoni 2019/20! Foto: Arhiv proizvajalca/Salomon

Alpsko smučanje ostaja najbolj popularno smučanje pri nas, zato smo pregledali smuči, ki so označene kot vsestranske, torej take, ki se nam zdijo najbolj uporabne za povprečnega ali tudi že dobrega smučarskega rekreativca.
Predstavljamo po štiri modele vsestranskih moških, ženskih in otroških oziroma mladinskih smuči in še štiri pare univerzalnih vsestranskih smuči.Uredništvo Poleta na kisiku vam želi odlično, nepozabno in varno smuko v sezoni 2019/20!


Vsestranske (allround) moške smuči

 

Fischer RC ONE 73

Trojni radij omogoča vse dolžine zavojev brez truda. Sprednji del smuči je slalomski, za hitrejši vstop v zavoj. Srednji del je veleslalomski, za stabilnost pri vodenju zavoja, zadnji del pa spet slalomski za agresiven izhod iz zavoja in hitrejšo pripravo novega. Sendvič konstrukcija s titanovo ojačitvijo zagotavlja mirnost in stabilnost na vseh terenih.
Geometrija: 121-73-103
Radij: 14 m pri 167 cm
ww Foto W Delo
ww Foto W Delo 

Atomic Redster X5

Leseno jedro in navpične stranske stene po celotni dolžini zagotavljajo boljši oprijem. Stabilizator iz titana in strukturiran zgornji sloj zagotavljata dobro trpežnost. Pri smučeh z »rockerjem« je sprednji del pred lokom dvignjen od tal, zaradi česar so točke stika smuči s tlemi premaknjene proti sredini. Površina, ki je v stiku s snegom, je tako manjša in smuči so zato bolj vodljive. Daljši je rocker, bolj obvladljive so smuči.
Geometrija: 122/71/105
Radij: 14 m pri 170 cm
Foto: Arhiv proizvajalca
Foto: Arhiv proizvajalca


 

Völkl Deacon XTD

Smuči sestavlja dvojno leseno jedro, ki je obdano z delno središčno bočno steno Sidewall. To pripomore k boljšemu oprijemu in stabilnosti na progi. Deacon XTD z »rocker« profilom sprednjega dela pripomorejo k boljšemu smučanju dobrih in zelo dobrih smučarjev v vseh razmerah in na vseh smučarskih podlagah.
Geometrija: 124/76/105
Radij: 15,7 m pri 168 cm
Foto: Arhiv proizvajalca
Foto: Arhiv proizvajalca


 

Elan Amphibio 16

Profil Amphibio je zdaj že revolucionarna zasnova smuči, ki v enem profilu združuje »camber« in »rocker«. V ločeno zasnovani levi in desni smučki so camber profil uporabili na notranjem robniku, ki zagotavlja vodljivost, stabilnost in odličen oprijem robnikov. Zunanji robnik z rocker profilom pa poskrbi za enostavne zavoje in sproščeno ter varno smučanje.
Geometrija: 121/73/104
Radij: 14,5 m pri 166 cm
Foto: Arhiv proizvajalca
Foto: Arhiv proizvajalca


 

Ženske vsestranske (allround) smuči

 

Atomic Cloud 11

Smuči Cloud 11 so namenjene boljšim smučarkam, ki iščejo vrhunske smuči s še boljšimi voznimi lastnostmi za odlično ceno! Imajo jedro Light Woodcore, ki zagotavlja izjemno odzivnost, medtem ko tehnologija Servotec omogoča odlično stabilnost. Omogočajo tudi uporabo s smučarskimi čevlji s podplatom GripWalk, ki je pri ženskah še posebej priljubljen.
Geometrija: 112/70/97
Radij: 15,3 m pri 161 cm
Foto: Arhiv proizvajalca
Foto: Arhiv proizvajalca
 

Blizzard Alight 7.2

Zelo stabilna, vodljiva Alight 7.2 je odlična vsestranska smučka, ki je na vseh testih dobila zelo dobre ocene. Odličen model za vožnjo po urejenih smučiščih se ponaša z novo zasnovo, ki so jo Blizzardovi inženirji razvili posebej za ženske. Alight 7.2 je ena izmed najbolje prodajanih smučk tudi med zelo zahtevnimi smučarkami, saj so dobile že naziv »celodnevke«, kar naj bi pomenilo, da smučarke ne utrudijo niti po celodnevnem intenzivnem smučanju.
Geometrija: 119/72/102
Radij 13 m pri 160 cm
Foto: Arhiv proizvajalca
Foto: Arhiv proizvajalca


 

Dynastar Intense 12

V teh smučeh so tehnologi združili lastnosti tekmovalnih in turnih smuči. Rezultat je odličen, izredno lahka sredica v kombinaciji z inovativnimi tehnologijami, ki jih uporabljajo tudi za izdelavo najzahtevnejših tekmovalnih modelov. Nastala je kombinacija mehkega, trdnega in dinamičnega materiala, ki povečuje prenos moči med sredico in robom smučke. Z najnovejšo tehnologijo podjetja Active air core, ki zagotavlja lahkotnejši občutek in odlično vodljivost.
Geometrija: 120/73/104
Radij: 13 m pri 160 cm
Foto: Arhiv proizvajalca
Foto: Arhiv proizvajalca 

Fischer My Turn 68

Že nekaj sezon priljubljen ženski model za smučanje na urejenih progah. Stranski rob je oblikovan v klasično sendvič konstrukcijo. Vsebujejo karbonska vlakna, ki uspešno opravijo s torzijskimi silami, nudijo še večjo trdnost. »Rocker« profil s krajšo površino in dvignjeno konico zagotavlja hitre in enostavne vstope v zavoje. Jedro iz bukovega lesa, ki je lahko in upogljivo, kombinacija s tehnologijo Air Tec občutno zmanjša težo.
Geometrija: 118/68/100
Radij: 13 m pri 160 cm
Foto: Arhiv proizvajalca
Foto: Arhiv proizvajalca


 

 

Preberite še:

Komentarji: