NAJBOLJ ZABAVEN KOLESARSKI DAN ZA VSO DRUŽINO NA GORENJSKEM

SCOTTOV KOLESARSKI DAN
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V gorenjski prestolnici kolesarstva tudi letos ne bo manjkalo kolesarskih prireditev. Domači Kolesarski klub Kranj, ki je prepoznan predvsem po kolesarski dirki za Veliko nagrado Kranja, ki se bo letos odvijala prvi avgustovski konec tedna, po sobotnem nočnem kriteriju, ki bo štel za naslove državnih prvakov, pa se obeta tudi koncert skupine Mambo Kings, zadnjih nekaj let organizira tudi kolesarske prireditve za rekreativne kolesarje.


Zadnjo nedeljo v maju (26. 5.) vabijo vse ljubitelje kolesarjenja, ne glede na starost, na 5. Scottov kolesarski dan, ki ga ne sme zamuditi noben kolesarski navdušenec, saj organizatorji obljubljajo obilo popestritve in aktivnosti ter pester spremljevalni program, ki se bo odvijal v prijetnem ambientu starega mestnega jedra Kranja – na Glavnem trgu, kjer je tudi start in cilj vseh maratonov. Predstavili se bodo različni razstavljavci, otroke bosta zabavala Kuža Pazi in škrat Kranček, lahko se bodo prepustili poslikavi obraza ali igrali družabne igre. Preizkusili se boste lahko na spretnostnem poligonu ali pa na Scottovem pumptrack poligonu, ki je prava atrakcija za vse. Ves čas prireditve boste lahko testirali najnovejša kolesa Scott in opremo ali pa kupili srečko na srečelovu, ki vsako leto ponuja številne bogate nagrade in Scottovo kolo kot glavni dobitek. Vse to bo udeležencem na voljo že od 9.00 ure dalje.

ni podpisa
ni podpisa


Kolesarili in uživali v lepotah Kranja in Gorenjske boste na kratkem otroškem maratonu po ulicah starega mestnega jedra (start ob 11.00 uri), na malem maratonu (start ob 12.00 uri), ki je dolg 12 km in poteka iz Kranja do Britofa, mimo Brda, čez Kokrico in Rupo nazaj v Kranj. Na malem maratonu se bodo udeležencem pridružili tudi starodobni kolesarji iz društva Rovtarji. Po prihodu prvih maratoncev v cilj bo sledil veliki maraton, s startom ob 13.00 uri in dolžino 47 km, ki poteka čez Britof do Visokega, kjer zavije proti Velesovemu, mimo Šenčurja do Voklega in čez Hrastje do Kranja, nato kolesarji ta krog ponovijo.


Start otroškega maratona (1 km): 11.00
Start malega družinskega maratona (12 km): 12.00
Start velikega družinskega maratona (47 km): 13.00

Vsak udeleženec bo ob plačilu simbolične prijavnine (5 €/posameznika; 20 €/družina) prejel vrečko z darili sponzorjev, topel obrok, brezplačno kavo, spominsko medaljo, ki so jih izdelali varovanci Centra Korak iz Kranja, in nepozabno kolesarsko doživetje. Prijavite se lahko na tej povezavi.
Ni pomembno, koliko ste stari ali kakšno kolo imate. Pomembno je, da ste dobre volje in se pridete družit s svojimi starimi in novimi kolesarskimi prijatelji in uživat v prijetni družbi, vzdušju in športu, ki nam je vsem blizu … Zato zadnjo majsko nedeljo vsi s kolesi pridite v Kranj, na Scottov kolesarski dan.

INFO:
www.kklub-sava.si

ni podpisa
ni podpisa


Foto: Žiga Zupan

 

Več iz te teme:

Komentarji: