Najboljša poletna oprema 2014

Objavljeno
06. junij 2014 09.06
Posodobljeno
14. oktober 2015 03.10
Prirejeno po Outside magazine
Prirejeno po Outside magazine
 

Pri reviji Outside Magazine so testirali 360 produktov in izbrali 13 zmagovalcev. Predstavljamo vam torej naj opremo za poletje 2014, od športne obutve do kampinga in kolesarstva. 

 

MSR Hubba Hubba NX
ŠMSR-jev šotor Hubba Hubba (390 $) je najboljša kombinacija čim manjše teže in čim večjega bivalnega prostora  med vsemi šotoru za dve osebi, ki so trenutno na trgu. Ima lažje zadrge, večja vrata, tanjše, a vseeno odporno blago. Poskusne osebe so prostornost ocenile kot ravno pravšnjo: »Ustreza manjšim prostorom, a je v njem vseeno dovolj prostora za dva in za opremo.« Hubba Hubba dopušča tri tedne redne uporabe brez praske. Je odličen za backpackerje. Sierra Designs Mobile Mummy 800
Pri Sierri so ustvarili resnično uporabno spalno vrečo, ki jo lahko nosite kot jakno ali plašč (379$). Prostorna spalka z dvosmerno zadrgo omogoča enostavno uporabo, zaradi posebnega ročnega predela pa lahko tudi berete knjigo, ne da bi zlezli iz udobnega kokona.  

Patagonia Rover
Obutev je primerna za lažje pohodništvo, tek po stezi in tudi plezanje (125 $). So lahki in prilagodljivi, a kljub temu nudijo izjemno dobro zaščito za stopala in gleženj. Zaradi dobrih gumijastih podplatov so se presenetljivo dobro odrezali na sklanem plezanju.Granite Gear Nimbus Trace Access 70
Testirali so različne lahke in bolj na oko privlačne nahrbtnike, a se nobeden ni odrezal tako dobro kot tale popotniški »transporter« (350 $). Tudi ko so ga naložili s 30 kilogrami prtljage, je še vedno ostal uravnotežen in lahek za nosit. Morda zaradi lesa. V ogrodju je namreč tudi javorjev les, ki nahrbtniku da čvrsto, a kljub temu upogljivo hrbtišče.Ostale izbrance Outside Magazina si poglejte v spodnji galeriji.