Najlažja specialka na svetu je...

Objavljeno
08. september 2018 12.09
Posodobljeno
08. september 2018 12.09
M.C.
M.C.
Specialkarji so obsedeni z grami ne kilogrami zato predstavljamo nekaj najlažjih specialk, ki se jih da kupiti tudi v prosti prodaji.

Trek Emonda SLR 9
Tehtnica je pokazala 5,8 kilograma. Okvir tehta 680 gramov, brez vilic seveda. Stane pa ščepec evrov manj od deset tisoč. In kar je najboljše, Trekovci trdijo, da je tog in se suhosti navkljub ne zvija niti XL številka! Verjamemo jim kajti so že stari znanci med izdelovalci najlažjih koles.

 


  

 

 

 

English Cycles V3.1 Tron mešanica jekla in karbona – superlahek
Tehtnica je pokazala 5.8 kilograma, vendar zanimivost tiči drugje. Okvir je narejen z jeklenih in karbonskih cevi. English Cycles so znani »jeklarji« med kolesi, tokrat so presenetili z mešanico. Všečkamo! 

 

Merida Scultura Superlight Ltd
Merida se je spustila pod za odvisnike od suhote kolesa pod magičnih pet kilogramov! Samo 4.5 kilograma tehta tale suhica. Kako se vozi? Pravijo, da kot bi bil brez hlač, karkoli to že pomeni. Izdelava okvirja traja 15 ur. V prosti prodaji ga boste težko kupili, so pa dojemljivi in hitri, če jih pokličete. Okvir vam izdelajo v manj kot mesecu dni, zato ga štejemo kot da bi bil v redni prodaji.

  

 

 


Canyon Ultimate CF Evo 1.0 Ltd
SAMO 4.8 Kilograma za približno dvanajst tisočakov. Če date samo okvir na tehtnico bo pokazala zgolj 665 gramov in če date samo vilice na tehtnico bo ta pokazala samo 290 gramov. Kdo si upa voziti vilice, ki tehtajo manj od 300 gramov? Za tole lahkoto boste morali odšteti skoraj 13 tisočakov! 

 

 

 


AX Lightness Vial Evo Ultra
Okvir so shujšali na 600 gramov, vilice pa na 265!! Vse kar je karbonskega na kolesu naredijo sami. Odločili so se, da bodo svoje znanje za 15 tisočakov prodali vsem, ki si to želijo.

  

 


Rekorder od leta 2010
Ni v redni proizvodnji, narejen samo 1 kos za draženje vseh ljubiteljev hujšanja koles. Rekorder, tehta 2.7 kilograma in je vozen! Spin so ga poimenovali in že 8 let velja za najlažjo specialko na sveto s katero se lahko voziš vsak dan.