Najtežji kolesarski maraton v državi je prevozilo 451 kolesarjev.

Prekolesariti 130 kilometrov in premagati kar 2000 višincev zahteva zelo dobro pripravljenega kolesarja.
Fotografija: Ne samo, da gre za najtežjega ampak je tudi najlepši maraton v državi. Foto Miha: Jarm
Odpri galerijo
Ne samo, da gre za najtežjega ampak je tudi najlepši maraton v državi. Foto Miha: Jarm

Kolesarski maraton Alpe Scott 2019, je prinesel nove zmagovalce in ponos tistim, ki so ga bili sposobni prekolesariti prvič.

Dean Bratuš je pred dvema letoma že osvojil drugo mesto, tokrat pa mu je uspelo osvojiti lovoriko najtežjega maratona v Sloveniji. »Na Jezersko smo šli z zmernim tempom, največja razlika pa se je naredila na Pavličevo sedlo in nato na spustu s Pavliča. Na Črnivec smo štirje nadaljevali skupaj in vedel sem, da ne smem čakati, da gremo skupaj na spust, ker v šprintih nisem najboljši, bolj mi ležijo klanci. Zato sem poskušal na Črnivec narediti razliko, ki mi jo je uspelo zadržati do cilja, » je v Kamniku komentiral zmagovalec.

V osrčju gora Foto: Miha Jarm
V osrčju gora Foto: Miha Jarm


Zmagovalka Kaja Logar se je Maratona Alpe Scott udeležila drugič. Kljub nekaj smole na začetku in padcu ji je uspelo ujeti skupino, na Pavličevo sedlo pa narediti tudi nekaj razlike pred drugo uvrščeno Špelo Škrajnar. »Pavlič je bi najbolj zahteven, Črnivec pa se je najbolj vlekel,« je še nasmejano pokomentirala v cilju.

Najboljše v ženski kategoriji Foto Miha Jarm Delo
Najboljše v ženski kategoriji Foto Miha Jarm Delo


Tudi Madžar Attila Mentes se je maratona udeležil drugič, predvsem zaradi čudovite narave in dobre organizacije pa se vrača. Tudi zanj je Pavličevo sedlo predstavljajo največji izziv, a ga lahko na startu Maratona Alpe Scott, kot nam je obljubil v cilju, spet pričakujemo prihodnje leto.

Zmagovalci med moškimi Foto: Miha Jarm
Zmagovalci med moškimi Foto: Miha Jarm


Organizatorji smo letos na štartu pozdravili tudi Roberta Kranjca, enega od naših najuspešnejših smučarskih skakalcev, ki po tem, ko je smuči postavil v kot, vse več časa preživi na kolesu. Robert je že pred nedeljo dejal, da si bo maraton vzel predvsem kot lepo izkušnjo in užitek. Kljub temu je v cilj pripeljal z odličnim časom 3:54:13, kar je zadostovalo za 35 mesto v absolutnem seštevku. Da je šlo vse po planih, je zadovoljno pokomentiral v cilju. »Jezersko je bilo najtežje, ker še nisem bil toliko ogret in sem moral priti v pravi tempo. Pavliča sem šel malo z rezervo, mi je pa zato ostalo zadosti moči za Črnivec«. 

Maraton treh vrhov Foto: Miha Jarm
Maraton treh vrhov Foto: Miha Jarm

Komentarji: