Non-stop veslanje

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

26. maja 2017 ob 15. uri se je v športnem centru Reebok CrossFit Ljubljana, začelo že drugo 24-urno dobrodelno veslanje. Sodelujoči so s svojimi ekipami v 24 urah na dvoranskih veslačih C2 poskušali preveslati čim več kilometrov, ki so na koncu predstavljali osnovo za donacijo, in sicer 1 km = 1 €. Znak za začetek je dala gospa Anita Ogulin iz ZPM MP, s katero center RCL že vrsto let sodeluje z dobrodelnimi akcijami.


Letos smo veslali kar na 7 veslačih C2, pokroviteljstvo nad njimi pa so prevzeli Avant2GO, Bayer, BMW, Svet RE, Malalan, Ski servis Strel in Spinalis, ki donirajo »odveslani« znesek.
Lani je v izzivu sodelovalo preko 140  veslačev, letos pa je bila udeležba še veliko večja in presenetila vse. Na koncu smo našteli več kot 300 veslačev, kar nekaj pa je bilo še tistih, ki so prišli veslače bodrit in prinesli kaj dobrega za moč in energijo.

ni podpisa
ni podpisa

Ves čas 24-urnega veslanja so za udeležence skrbeli mnogi dobrodelni gostinci in posamezniki s sadjem, picami (Meta in Bazilika), ocvrtimi piškami (gostilna Košir), golažem (Skriti kot), kosilom (Jurman), rogljički in sendviči (Pekarna Grosuplje) in zadišalo je tudi po Indiji, saj je članica RCL Vesna Nisha Dolinar lastnica Indijske restavracije Namaste. Posebej so bili veslači navdušeni tudi nad francoskimi sladicami Chefa Tomija Češka iz Zebra Patisseries in sladoledi iz slaščičarne Cacao.

ni podpisa
ni podpisa

V ekipah so sodelovali člani RCL, prijatelji, sodelavci, družinski člani in vsi, ki so želeli na simbolični način prispevati za dober namen. Pridružili so se nam številni športniki, športni delavci, medijske osebnosti, med drugimi so bili z nami:
- Pevec Marko Vozelj, ki je veslal skoraj ves čas 24-urnega izziva, raze ob kratki vmesni odsotnosti (skočil je na obletnico mature), za krajši čas se mu je na veslanju pridružila žena Tina;
- Nejc Vidmar, vratar NK Olimpija, ki so se mu pridružile tudi žena in hčerkici
- Matjaž Florjančič in Peter Ameršek, nogometni legendi,
- Anže Bašelj, športni novinar in nogometni navdušenec,
- Novica Mihajlovič, novinar in bivši igralec rugbya,
- Rugby Klub Ljubljana
- Gregor Sobočan, bivši rokometaš in vodja Kettlebells centra
- Rosvita Pesek, voditeljica Odmevov na TV Slovenija, s partnerjem Mitjo Ferencem, profesorjem in članom Prifarskih muzikantov,
- Meta Ornik, urednica mladinskega programa RTV ,
- Zmajčki, mladinske ekipe KK Union Olimpija, državni prvaki U13, U15 in kadetski državni prvaki (ki so se z go. Anito Ogulin dogovorili, da na svoj poletni Zmajčkov kamp vzamejo tudi 4 otroke, ki si kampa sicer nebi mogli privoščiti.
- Aljaž Pegan, eden najuspešnejših slovenskih orodnih telovadcev, z ženo in hčerkicama,
- rokometaši RD Slovan,
- Kristina Petrovič, aktualna Balkanska prvakinja K1 v slalomu, državna prvakinja Srbije K1 v kajaku in kanuju, 3. na Svetovnem prvenstvu v letu 2016 v spustu C2W,
- Jure Bučar, plavalec in plavalni trener, večkratni finalist evropskih in svetovnih prvenstev ter trikratni olimpijec,
- člani različnih športnih klubov, društev, rokoborci, fitness trenerji in tekmovalci.

Za malce bolj adrenalinsko veslanje sta poskrbela znana akrobata F&B Acrobatics, Filip Kržišnik in Blaž Slanič

V času 24-urnega dobrodelnega veslanja je bila pred centrum Reebok CrossFit Ljubljana Avant2Go aktivna testna lokacija, kjer so sodelujoči lahko uporabljali najsodobnejši način električne mobilnosti in se seznanili s souporabo električnih vozil, na razpolago pa so bili BMW i3 in Renault ZOE.

V RCL je ves čas dogodka vladalo veselo razpoloženje, ki ni pojenjalo niti v poznih nočnih in zgodnjih jutranjih urah. Ob glasbi so udeleženci prepevali, tudi zaplesali, navdušenih pevcev je bilo toliko, da “tapravi” pevec Marko Vozelj ni prišel na vrsto 
Ob izteku 24-urnega veslanja so vsi sodelujoči strnili krog okoli veslačev, glasno skupaj odštevali zadnje sekunde in navdušeno zaploskali ob koncu izziva ter že takoj obljubili, da se ob letu vrnejo na dobrodelno veslanje.

Skupno smo preveslali preko 2.263 km in tako priveslali 2.263 EUR, v dobrodelno skrinjico pa so prispevali tudi sodelujoči in obiskovalci dogodka. Skupno smo zbrali 2700 EUR in zbrana sredstva bomo tudi tokrat namenili družinam v socialni stiski in v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Moste Polje ter gospo Anito Ogulin poskrbeli, da bo šel denar v prave roke, torej tistim, ki ga nujno potrebujejo.

Marina Šink
Reebok CrossFit Ljubljana



 

Več iz te teme:

Komentarji: