Novi državni prvaki v padalskih skokih

Aeroklub Murska Sobota je uspešno organiziral in zaključil Državno prvenstvo v padalskih skokih in tako potrdil sloves dobrega organizatorja letalskih prireditev.

Objavljeno
18. september 2019 10.58
Posodobljeno
18. september 2019 11.50
Foto: AMS
Polet
Polet
Pomurska regija dokazuje, da z naravnimi danostmi ter s svojo turistično in letalsko infrastrukturo mogoča letalske športne prireditve, letalski turizem pa bo v zadovoljstvo letalcev in tekmovalcev na teh prvenstvih. Prvenstva se je udeležilo 25 tekmovalcev iz vse Slovenije, ki so soboto, 14. 10., in nedeljo, 15. 10., v osmih serijah iskali najboljšo ekipo v državi.

Vodja tekmovanja Robi Doler je po uspešno zaključenem prvenstvu izjavil:
»Imeli smo srečo z vremenom in smo vse discipline lahko izpeljali regularno. Na tekmovanju se je kvalitetno skakalo in vse skupaj je potekalo varno v zadovoljstvo tekmovalcev in nas organizatorjev. V imenu organizatorja Aerokluba Murska Sobota se zahvaljujem vsem, ki so sodelovali in omogočili izvedbo prireditve, posebej pa Slovenski vojski, ki je izvajala padalske lete, in ekipi, ki je na tleh skrbela za organizacijo. Ponovno pa čestitam vsem državnim prvakom za osvojeni naslov.«

Padalci so tekmovali v disciplini 4-way. Cilj te atraktivne discipline je, da ekipa štirih padalcev v prostem padu sestavi čim več likov.

 

PREDSTAVITEV DISCIPLIN 4-WAY


Državno prvenstvo v skupinskih likovnih skokih 4-way. Zelo popularna in tudi najbolj množična disciplina na tem prvenstvu. Ekipa je sestavljena iz petih članov, sestavljajo jo pa štirje tekmovalci, ki v prostem padu izvajajo skupinske like, in snemalec, ki leti z njimi in jih snema. Snemalec je prav tako pomemben del ekipe, saj na podlagi njegovega posnetka sodniki pregledajo uspešnost izvedenih likov in preštejejo točke, ki jih je dosegla posamezna ekipa. Disciplina se začne s skupinskim skokom iz letala z višine 3300 metrov.


 

REZULTATI DISCIPLIN 4-WAY


1.    Ekipa Sky Dragons v sestavi Kaja Hrast, Klemen Svete, Špela Selan, Sašo Tepina in Jure Cotič s 79 izvedenimi liki v osmih serijah.
2.    Ekipa Sky Junkies v sestavi Roman Pavlovič, Miha Valenčič, Tomaž Čebular, Rok Debeljak in Gregor Čolnik s 60 izvedenimi liki v osmih serijah.
3.    Ekipa Skydive Maribor v sestavi Maša Peršak, Dejvi Ružič, Simon Horvat, David Borko in Žiga Brumen s 15 izvedenimi liki v osmih serijah.

Domači Aeroklub Murska Sobota  sta na tekmovanju zastopali dve ekipi:
-    Čarne Grinte v sestavi Tomaž Lazar, Aleš Matuš, Robi Doler, Matjaž Matjašec in Drago Lipič
-    Odpisani v sestavi Janez Kovačič, Tomaž Zaman, Rok Balažic, Niko Vereš in Petra Knaus


Robert Doler

image
Foto: AMS


image
Foto: AMS


image
Foto: AMS


image
Foto: AMS


image
Foto: AMS