Novi športni čudež!

Hrvati imajo novega čudežnega dečka, tokrat v plavanju.
Fotografija: Strokovnjaki so enotnega mnenja, da takega plavalca na 1500 m v tej starostni kategoriji še ni bilo. Foto: Getty Images
Odpri galerijo
Strokovnjaki so enotnega mnenja, da takega plavalca na 1500 m v tej starostni kategoriji še ni bilo. Foto: Getty Images

Hrvati imajo novega čudežnega dečka, tokrat v plavanju. Franko Grgić je iz Splita in šteje komaj 16 let, a je že svetovni prvak in rekorder v mladinski konkurenci.

Na svetovnem plavalnem prvenstvu v Budimpešti je postavil novi svetovni mladinski rekord na 1500 metrov prosto s časom 14:46,09.

Grgić je v Budimpešti plaval 10:46 sekund hitreje od svojega prejšnjega osebnega rekorda na 1500 metrov, ki je bil tudi hrvaški državni rekord, svetovni rekord pa je popravil za več kot pet in pol sekund! Drugouvrščenega Avstralca Thomasa Neilla je prehitel za 13:10 sekund, tretje uvrščenega Rusa Ilje Sibirceva pa za kar 19:08 sekund. Z doseženim časom na mladinskem prvenstvu bi bil šesti na letošnjem članskem prvenstvu, ki je bil v Gwangjuu.

Grgić je postal svetovni mladinski prvak tudi na 800 metrov prosto s časom 7:45,92, kar je novi hrvaški absolutni rekord in tudi novi evropski mladinski rekord.
Strokovnjaki so enotnega mnenja, da takega plavalca na 1500 m v tej starostni kategoriji še ni bilo in da ga komaj čakajo med elitno, člansko konkurenco. Grgić namreč že ima izpolnjeno normo za olimpijado v Tokiu, ki bo naslednje leto.
 

Komentarji: