Novo šolsko leto, nova akcija Varno na kolesu

Program Varno na kolesu je od leta 2012 združil že 24.000 mladih kolesarjev in kolesark iz več kot 250 slovenskih osnovnih šol.
Fotografija: Šolarji bodo tudi letos skozi prometno obarvane naloge in aktivnosti spoznavali cestnoprometne predpise in se potegovali za privlačne praktične in denarne nagrade, saj nagradni sklad letos znaša več kot 25.000 €.
Odpri galerijo
Šolarji bodo tudi letos skozi prometno obarvane naloge in aktivnosti spoznavali cestnoprometne predpise in se potegovali za privlačne praktične in denarne nagrade, saj nagradni sklad letos znaša več kot 25.000 €.

Z novim šolskim letom se v slovenske osnovne šole poln zagona in novih idej vrača program Varno na kolesu, ki že osmo leto zapored spodbuja aktivno predvsem pa varno vključitev naših najmlajših v promet.

Šolarji bodo tudi letos skozi prometno obarvane naloge in aktivnosti spoznavali cestnoprometne predpise in se potegovali za privlačne praktične in denarne nagrade, saj nagradni sklad letos znaša več kot 25.000 evrov.

Letošnji razpis prinaša nekaj novosti, saj omogoča več možnosti za sodelovanje, tako da se bodo zanimivim kolesarskim nalogam lahko pridružili prav vsi osnovnošolci. Na program Varno na kolesu se lahko prijavijo vse osnovne šole v Sloveniji, in sicer prek spletnega obrazca do 15. septembra 2019. V sklopu razpisanih nalog lahko sodelujejo: 
  • učenci, ki se pripravljajo na kolesarske izpite,
    vsi ostali učenci od 1. do 9. razreda, šole pa lahko prijavijo poljubno število oddelkov in učencev.
Program Varno na kolesu je od leta 2012 združil že 24.000 mladih kolesarjev in kolesark iz več kot 250 slovenskih osnovnih šol. Z razširitvijo razpisanih nalog na vse osnovnošolce je letošnji cilj programa k sodelovanju privabiti še več učencev.
 
Obeta se nam pestro leto, polno kolesarskih aktivnosti. Zaključna prireditev bo v maju, ko bo razglasitev vseslovenskega zmagovalca programa Varno na kolesu in podelitev nagrad vsem sodelujočim. Za vse aktualne novice o programu Varno na kolesu spremljajte Facebook profil in spletno stran Varno na kolesu.

Obeta se nam pestro leto, polno kolesarskih aktivnosti. Zaključna prireditev bo v maju, ko bo razglasitev vseslovenskega zmagovalca programa Varno na kolesu in podelitev nagrad vsem sodelujočim.
Obeta se nam pestro leto, polno kolesarskih aktivnosti. Zaključna prireditev bo v maju, ko bo razglasitev vseslovenskega zmagovalca programa Varno na kolesu in podelitev nagrad vsem sodelujočim.

Komentarji: