Predstavitvena informacija

Odpira se vse več možnosti za delo v športu

Objavljeno
05. november 2018 07.11
Posodobljeno
05. november 2018 07.11
Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
Številni med vami se v prostem času rekreativno ali tudi tekmovalno posvečate športu, pa naj bo to tek, (turno) smučanje, plezanje, triatlon … Gotovo ste na svoji poti srečali strokovnjake, ki so vam posredovali znanje in vam pomagali napredovati. Kaj pa, če bi to postali tudi vi?


Tudi v tujini opažajo, da smo Slovenci športen narod in da je prav znanje tisto, ki nas še posebej odlikuje. Strokovni delavci v športu so tisti, ki kreirajo uspehe športnikov; prenašajo ne le znanje, temveč tudi vrednote; skrbijo za treninge, ki so v skladu z aktualnimi vodili vadbenih procesov in varovancem zagotavljajo varnost, s tem pa zdravje in lepo prihodnost.


Začel se je novi projekt Usposabljanje strokovnih delavcev v športu 2018–2022
Si želite novih izzivov in iščete delovne priložnosti v športu? Za zaposlene osebe, ki želijo pridobiti novo znanje in kompetence, ali pa za tiste, ki jih že imajo in jih želijo nadgraditi, Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez in Planinska zveza Slovenije, ob finančni podpori Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada, ponujata raznovrstno ponudbo kakovostnih tečajev in seminarjev v vseh slovenskih regijah. Zaradi sofinanciranja bo poleg udeležbe na dogodkih brezplačno tudi gradivo.


Planinstvo kot način življenja
Še posebej se povečujejo potrebe po strokovnih kadrih na področju planinstva, saj se vse več Slovencev zaveda pomena telesne dejavnosti in se zanima za izvajanje aktivnosti v naravi. »Vsaka planinska tura, pohod, izlet ali planinski tabor je tudi svojevrsten pedagoški proces, v katerem strokovni kadri Planinske zveze Slovenije prenašajo na udeležence znanje, veščine in izkušnje za varno obiskovanje gora, s tem pa se zmanjšajo tudi možnosti nesreč,« pravi Matej Planko, generalni sekretar PZS.


Izkoristite karierne priložnosti
Imate radi šport, delo z ljudmi; ste srčni, odgovorni in motivirani? Katera panoga vam je najbliže: alpinizem, jadranje, smučarski tek, plavanje, košarka, odbojka ali rokomet? Projekt Usposabljanje strokovnih delavcev v športu 2018–2022 ponuja kakovostne programe v kar 95 športnih panogah, vključno s športom invalidov, miselnimi igrami, športno rekreacijo in športom starejših.


Najbolj cenjen je pravilen pristop
Uspešni športniki še posebej cenijo tiste trenerje ali sodelavce, ki jih pravilno usmerjajo, znajo svoje nasvete strokovno pojasniti in so vredni zaupanja. Z njimi radi sodelujejo, ker vedo, da treningi vodijo v želeno smer, nevarnost za poškodbe pa je minimalna. Otroci in osebe, ki niso tako podkovani kot vrhunski športniki, pa ne znajo oceniti, ali je vadbeni proces, ki se ga udeležujejo, strokovno primeren, zato moramo poskrbeti, da imajo vaditelji, trenerji in drugi delavci v športu primerno znanje, da ne bi delali več škode kot koristi. Čeprav večina otrok in odraslih nikoli ne bo profesionalnih športnikov, ne smejo biti deležni slabše obravnave. Načrtovanje in izvedba športne dejavnosti zanje morata biti prav tako izredno premišljena, da bodo v življenju zdravi in čim dlje samostojni.


Za več informacij o brezplačnem usposabljanju strokovnih delavcev v športu 2018–2022 obiščite in sproti spremljajte usposabljanje.olympic.si.

Vse trenutno aktualne razpise si lahko ogledate TUKAJ!