Pet najboljših nosilcev za kolesa

Najbolj znani so nam strešni nosilci koles vendar tako kot se spreminjajo kolesa, tako se tudi sami nosilci.

Objavljeno
12. julij 2019 09.26
Posodobljeno
12. julij 2019 10.25
Nosilci koles kot nujna kolesarska oprema Foto: Thule
Električno kolo prav gotovo ne morete vpeti v strešni nosilec. Prav tako so gorska kolesa vse večja, težja, okornejša. Podobno je tudi s specialkami, še vedno ne vemo ali je dobro, če svojega karbonca vpnemo v nosilec direktno na okvir...

Predstavljamo vam pet rešitev za prevoz koles. Tokrat smo se izognili strešnim nosilcem.
 

Thule ClipOn High 2


image
Registracija je vidna Foto: Thule


Najboljša rešitev za karavanske različlice avtomobilov, kombije ali skratka za vse, ki imajo dvižna zadnja vrata.
Dvignjen položaj nosilca ohranja luči in registrsko tablico vidne. Ne bojte se, nosilec je dobro zavarovan, vsi deli in stiki med avtomobilom in kolesi so obloženi z gumo, ki omogoča dodatno zaščito. Tudi vsa držala okvirja kolesa so snemljiva, kar omogoča priročno namestitev. Enostavna namestitev na zadnja vrata z edinstvenim snap-on sistemom. Quick-release trakovi, so nastavljivi za različne velikosti. Ima tudi raztegljiva vodila za večja kolesa, tudi shramba oz. zlaganje je enostavno, seveda je nosilec na zaklep, da so kolesa varnejša.
Cena: 239 evrov


 

BNB Rack


image
Najboljše za SUVe Foto: Bnb


Idealna rešitev za vašega SUVa, karavana ali tudi kombi. SUV avtomobilov je vse več in proizvajalci so se prilagodili tudi njim. Odlična izbira, lahka montaža, zanesljivost na prvem mestu kot tudi kakovost. BNB Rack je pri nas malo manj znana znamka vendar imajo odlične rešitve za vse tipe vozil.
Cena: 246 evrov

 

Thule Velocompact


image
Nosilec s pametnim pedalom Foto: Thule


Tale model je namenjen za dve kolesi. Če nimate vlečne kljuke na avtu potem ta nosilec ni za vas. Thule je znan po svoji priročnosti in funkcionalnost, seveda, da ne govorimo o kakovosti. Njihovi prtljažniki so "večni", pravijo uporabniki. Zahvaljujoč raztegljivih podnožij koles, ki jih je možno prilagoditi z eno potezo, omogoča transport koles z večjo medosno razdaljo. Za lažje odpiranje prtljažnih vrat ima "pametni" nožni pedal.
Zelo dobro je zaščiten, tako, da vam ne bo poškodoval niti avta kaj šele kolesa.
Cena: 389 evrov


 

Thule Xpress


image
Najhitrejša namestitev Foto: Thule


Najboljše kar smo našli v slovenskih prodajalnah! Nosilec za na vlečno kljuko avtomobila Thule Xpress 2 je prtljažnik za dve kolesi, ki ima mehke blažilce za zaščito koles. Namestitev je zelo enostavna in kar nas je še bolj navdušilo je hitrost s katero ta nosilec namestimo! Dobimo ga že nastavljenega, samo še na kljuko ga namestimo in že je pripravljen za dve kolesi. Ima tudi mehke trakove in dva odsevnika, ki poskrbita za še večjo varnost. Edini minus je, ker nima "pametne" pedalke s pomočjo katere nosilec nagnemo naprej, da lahko pridemo do prtljažnega prostora.
Cena: 70 evrov


 

Menabo  Steelbike 3


image
Odlično in poceni Foto: Manebo


Odličen nosilec za prevoz 3. koles na zadku avtomobila. Pritrjevanje je enostavno s priloženimi trakovi ter brez uporabe orodja. Prav tako je enostavno in hitro nalaganje koles na nosilec. Ko nosilec ni naložen, ga lahko preklopite (zaprete), prav tako pri shranjevanju, da zavzame manj prostora. Najboljše kar lahko dobimo za 3 kolesa, ne da bi zapravili "premoženje".
Cena: 120 evrov