Pohodniški čevlji: Lahkost in udobje na vsakem koraku

Retromodel nas je prepričal kot urbana obutev za mokre jesensko-zimske dni kot tudi za manj zahtevne pohode do sredogorja, vzpone na bližnji hrib ali sprehode po mestnih parkih in gričih.

Objavljeno
28. oktober 2019 08.24
Posodobljeno
28. oktober 2019 08.36
Kljub slabemu vremenu je naše stopalo ostalo suho, za kar poskrbi zunanja tehnologija M-Select DRY, ki hkrati odvaja notranjo vlago.Foto Arhiv Proizvajalca
Klemen Dolenc, Jure Vajs
Klemen Dolenc, Jure Vajs
Merrell Ontario MID WP 
Po podrobnem ogledu lahkotnega pohodniškega retročevlja ugotovimo, da nas Merrell še enkrat več preseneča s svojim izdelkom. Prvi vtis nam skupaj s priloženo tehnologijo pove, da gre za kombinacijo udobja, blaženja in vodoodpornosti modela, ki je narejen kot pohodni čevelj na terensko-tekaškem podplatu.

V prvem delu testiranja smo ga preizkusili v vsakodnevni uporabi, kot so obvezne poti, nakupi, sprehodi. Obilica udobja in lahkotnosti na vsakem koraku so nam dali občutek, kot da je na nogi tekaški model v izvedbi GoreTex.

Pa je veliko več kot to. Na pohodni turi do Sv. Petra nad Begunjami in naprej do Smokuškega vrha smo tako pri vzponu kot spustu nazaj v Begunje občutili vso tehnologijo, ki jo čevelj nudi. Pri vzponu in spustu po dokaj zahtevni mokri in blatni podlagi je do izraza prišel podplat Vibram Megagrip, ki je zagotovil dober oprijem in preprečeval zdrse.

Za dodatno stabilnost, ki smo jo potrebovali pri hitrem spustu, je poskrbel vmesni podplat EVA, ki skupaj z zračno blazino Air Cushion omogoči mehak korak.
Kljub slabemu vremenu je naše stopalo ostalo suho, za kar poskrbi zunanja tehnologija M-Select DRY, ki hkrati odvaja notranjo vlago. Za dolgotrajno svežino modela, ki smo ga preizkušali teden dni, pa poskrbi tehnologija M-Select FRESH v vložku čevlja.

image
Za dodatno stabilnost, ki smo jo potrebovali pri hitrem spustu, je poskrbel vmesni podplat EVA, ki skupaj z zračno blazino Air Cushion omogoči mehak korak. Foto Arhiv Proizvajalca