Pohodniški čevlji, različnih hitrosti

Objavljeno
18. junij 2019 08.06
Posodobljeno
18. junij 2019 08.06
Pripravil Primož Kališnik
Pripravil Primož Kališnik
Pohodniški čevlji, različnih hitrosti
Pripravil Primož Kališnik, po CleverHiker

Čeprav pri Poletu veliko preskusov opravimo sami, seveda pozorno spremljamo tudi tisto, kar ugotovijo preskuševalci zunaj meja naše domovine. Tokrat smo se posvetili pohodni obutvi, recimo temu, pohodni obutve dveh, če ne treh hitrosti.
CleverHiker je naslov, kjer se gredo objave zares, daleč stran od lažnih novic, ki so sicer vse bolj prisotne tudi pri preskusih športnih potrebščin, še zlasti pa pri ponudbi prehranskih dodatkov za športnike.
Prevedli smo njihov zapis o pohodni obutvi, bolje, o trail tekaških copatih,  pa tudi nekoliko robustnejši pohodni obutvi.


Tokrat, torej, uvod našega prevoda.


Zakaj nam zaupate?
Popolnoma razumemo, kako težko je najti zanesljivo opremo, in to je eden od glavnih razlogov, zakaj smo zgradili CleverHiker. Živimo za avanturo na prostem in ta vodila jemljemo zelo resno. Tukaj je nekaj razlogov, da nam lahko zaupate:


-Naše izbire so popolnoma neodvisne in temeljijo na osebnih izkušnjah.
-Zabeležili smo več kot 10.000 kilometrov poti in preizkusili opremo za preživetje na prostem.
-Imamo in testiramo vsak izdelek, ki ga priporočamo, kar žal ni povsod norma.
-Potujemo na razstave športnih potrebščin , da bi spoznali prihodnje inovacije izdelkov.
-Nenehno posodabljamo svoje vodnike.
-S svojimi priporočili ravnamo kot da so namenjeni naši družini in prijateljem.
-Smo vseživljenjski učenci in vedno smo odprti za konstruktivno kritiko. Če menite, da smo zamudili izdelek ali kaj narobe, bi radi slišali vaše povratne informacije.
Vedno na poti
Odpravili smo se na poti po stezah preko nekaterih najtežjih terenov na planetu, vključno s Himalajo, Andi in Skalnim gorovjem.
Po naših izkušnjah so trail tekaški copati najboljša izbira za pohodništvo v treh letnih časih, pomladi, poleti, jeseni. Poleg tega so trail tekaški copati najpogostejša izbira obutve za pohodnike, ki se ukvarjajo s potmi na zelo dolge razdalje.
Menimo, da premorejo čevlji za trail tek najboljšo ravnovesje med težo, trajnostjo, udobjem in zračnostjo. Hitro se posušijo, ko so mokri, in  veliko manj verjetno, da bi nas ožulili.


Želite izvedeti več?

Kljub vsem odlikam trail tekaške obutve pa vemo, da je vsaka noga drugačna, ima svoje posebnosti. Tako tudi vsak čevelj ne paše vsakemu.
Klub vsemu smo skušali najti najoptimalnejše rešitve in skušali vam bomo predstaviti najboljše ultralahke trail copate, pa tudi priporočljivo pohodniško obutev za zahtevnejše korake.
Prihodnjič: najboljši lahki trail tekaški copati

 

Pripravil Primož Kališnik, po CleverHiker