Poletje, polno KRASnih doživetij

Objavljeno
26. junij 2019 09.06
Posodobljeno
26. junij 2019 09.06
Uredništvo
Uredništvo
Zavod za šport, turizem in proti čas Sežana, Javni zavod Komenski Kras, Park Škocjanske jame, Kobilarna Lipica, Kosovelov dom Sežana, Kosovelova knjižnica Sežana, Filmski muzej Divača in Klub študentov Sežana so tudi to poletje poskrbeli, da bo poletje na Krasu polno raznolikih KRASnih doživetij za različne starosti in okuse. Poletno dogajanje se je že začelo, prvi vrhunec bo doživelo konec junija. 


25. junija bo praznični Pozdrav počitnicam. POČIT(AL)NICE Kosovelove knjižnice bodo v Kazljah in Štorjah mlade navduševale od 23. junija naprej. Zaključek šolskega leta prinaša še vrsto drugih prireditev: #SeVejKiSeJej – Sežana strEAT 24. junija, 30. junija v Kobilarni Lipica obljubljajo glasbeno presenečenje za mlade in mlade po srcu. Junij bomo zaključili v Ivanjem Gradu na že tradicionalnem Festivalu sivke na Krasu. 


Začetek julija pomeni tudi začetek poletnih aktivnosti JULIjZUNI s kulturnimi, ustvarjalnimi in športnimi aktivnostmi za najmlajše pred Kosovelovim domom Sežana, Mladinskim centrom Podlaga in v parku pri Starem gradu. Dogajanje v Sežani bo dopolnilo gostovanje uličnega gledališča Ana Desetnica, Kosovelov dom Sežana in Muzej slovenskih filmskih igralcev v Divači pa bosta vse od začetka julija poskrbela za Poletni kino na Krasu. Osrednje dogajanje za mlade in mlade po srcu – Mladifest vrata odpira 11. julija, tako julija kot avgusta pa bodo v Parku Škocjanske jame mladim na dveh poletnih taborih predstavili Stvaritev narave v stoletjih in tisočletjih – Lipicanci in Škocjanske jame. V Kobilarni Lipica julija ne spreglejte številnih tekmovanj: Balkanijade - balkanskega prvenstva v dresurnem jahanju, vse od 30. julija do 11. avgusta pa se v Lipici obeta niz posebnih predstav Posebna ljubezenska zgodba s posebno gostjo Magnificent Maelle.V avgustu ne spreglejte Slovenskega festivala kamišibaj gledališča, ki bo med 9. in 11. avgustom ozke ulice Štanjela spremenil v edinstvena prizorišča pripovedovanja zgodb ob slikah. V Pliskovici in Dutovljah bo avgust v znamenju 49. praznika terana in pršuta, 15. avgusta ne zamudite predstave Zgodba o Lipici, ki bo ponudila spoznavanje najmlajših igrivih žrebičkov, vožnje s kočijo in najzahtevnejše figure klasične dresure. Festival Gledanica v Štanjelu in okolici 22. avgusta prinaša štiridnevno dogajanje, posvečeno prazgodovinskim gradiščem in etnobotaniki med Krasom in Kvarnerjem, avgustovsko dogajanje bodo v Sežani zaključile prireditve ob Prazniku občine Sežana in Državno prvenstvo v vožnji vpreg v Lipici.  


Izpostavili smo le nekatere prireditve, celoten seznam dogajanja najdete v Poletnem koledarju prireditev na Krasu in priloženih sporočilih organizacij, ki dogodke pripravljajo.  
 

https://onaplus.delo.si/odkrijte-kras-kot-ga-se-ne-poznate-2-2