Poletni kamp boksa za otroke

Objavljeno
21. avgust 2018 12.08
Posodobljeno
21. avgust 2018 12.08
Sašo Weixler, trener boksa, FCL – Klub borilnih veščin Ljubljana
Sašo Weixler, trener boksa, FCL – Klub borilnih veščin Ljubljana
Boksarska akademija za otroke je letos prvič organizirala poletni kamp boksa za otroke. Vse skupaj je potekalo v udobju bohinjske doline, kjer smo bili nastanjeni v Centru za šolsko in obšolsko dejavnost. Program Boksarske akademije za otroke ves čas izpopolnjujemo in pika na i šolskega leta je prav poletni kamp, kjer se z vsemi pridnimi udeleženci letnih programov podružimo na poletnem kampu. Kamp pa ni namenjen samo boksu, pač je vodilo tudi druženje, zabava in aktivno preživljanje prostega časa.

  

V začetku tedna smo se v popoldanskem času skupaj zbrali ob Bohinjskem jezeru, kjer smo ostali cel teden. Ker se spodobi, da je otvoritev kampa povezana z bohinjskim jezerom, smo takoj naredili skok v vodo in tako odprli pričetek kampa. Kmalu zatem smo odšli na večerjo in kasneje naredili še trening, ki pa ni bil zahteven, saj smo se hitro po treningu pripravili za spoznavni večer. Čeprav so se otroci že poznali med seboj so naredili zabaven in poln smeha predstavitveni večer.
Celoten teden je bil zastavljen pestro, na urniku smo imeli dva treninga in dodatne popoldanske aktivnosti. Jutranji trening je bil usmerjen v boksarsko tehniko. Na vsakem jutranjem treningu smo na kontroliran način preigravali določene tehnike in s tem poglabljali in izboljševali svoje znanje v boksu. Čas do kosila smo izkoristili za poležavanje na pomolu in ga popestrili z raznimi vodnimi aktivnostmi.

V popoldanskem času smo izvedli več aktivnosti na katerih smo spoznali kako se pravilno izvaja določene vaje s svojim telesom, pregledali določene korake pri boksu, kako se s tenis žogico pridobiva na odzivnosti in koordinaciji ter preizkusili trening juijuitsa. Po večerji smo si malo oddahnili in naredili še zadnje aktivnosti v dnevu. Najbolj zanimiv je bil vsekakor filmski večer in druženje ob tabornem ognju.
Rdeča nit dopoldanskih treningov ni bila usmerjena samo v trening in v boks. En dan smo si vzeli čas za pohod na slap Savico, ki je dobro uro in pol oddaljen od doma, kjer smo bivali. Izbrali smo idealen dan, saj smo v sončnem vremenu, ki pa ni bil prevroč brez velikih težav priplezali do Savice. Tudi na poti nazaj je bilo pestro, najbolj pogumni so se ob izlivu bohinjke v jezero vrgli v mrzlo vodo in se pred koncem poti pošteno “poknajpali”. Vsekakor zanimiv pohod nam je polepšal dan in otroci si ga bodo sigurno zapomnili in prav tako celoten boksarski kamp.
Prvo generacijo naše boksarske akademije za otroke smo tako uspešno pripeljali do konca. V novi bližajoči sezoni bodo svoje znanje o boksu še nadgradili, v začetne vrste pa bomo povabili mlade nadebudne otroke od osmega do dvanajstega leta.