Poletov recept: Banana iz Splita

Objavljeno
21. maj 2018 07.05
Posodobljeno
21. maj 2018 07.05
Tanja Drinovec
Tanja Drinovec
Skoraj vsi se prav gotovo nostalgično spominjamo nekoč ultimativno popularne sladice, ki se je znašla na jedilnem listu vsake še tako zakotne vaške gostilne ali restavracije v naši bivši državi Jugoslaviji. Pravzaprav se pa dobro spominjam, da se dolgo dolgo let živela v smešno zmotnem prepričanju, da sladica izhaja iz Splita in je po njem dobila tudi ime (saj je bila tako običajna in zelo pogosta v vseh obmorskih slaščičarskih prodajalnicah).


V resnici si to sladico lahko pripravimo za hitri zajtrk pred krajšim treningom, morda je še bolje pisana na kožo sladkosnedim rekreativcem, ki se sladkim pregreham težje upirajo. Z manjšimi pregrehami in nekaj hranljivimi, kaloričnimi dodatki, nekaj sadja bo lahko popestrila naše zajtrke, ko še z najmanj škode lahko zauživamo sadje.
Sladici pa gre v prid tudi ekstremno hitra priprava.

 



 

Potrebujemo (za 1 osebo):
1 banana
Žlica vaniljevega sladoleda
Pest hrustljavih kosmičev
Pest borovnic
Pest malin(lahko zmrznjenih)
2 žlici stepene smetane
Cimet


Priprava:
Olupljeno banano položimo na krožnik in ji dodamo sladoled. Poleg natresemo nekaj malin in borovnic. Vse skupaj potresemo s kosmiči. Okrasimo s stepeno smetano in sadjem po želji na koncu pa še potresemo s cimetom.