Poletov recept: Kari s puranom in šparglji na riževih rezancih

Objavljeno
02. junij 2019 11.06
Posodobljeno
02. junij 2019 11.06
Tanja Drinovec
Tanja Drinovec
Naša družinska kosila med tednom, ko smo v nenehnem pomanjkanju časa so narejena v slogu sprinterskega načina kuhanja . Ker pa imam med svojimi mladiči tudi športnico, katere treningi zahtevajo vseobsegajoč, uravnotežen in raznolik jedilnik, običajno gledam na to, da kosilo zajema bogat nabor živil, ki so nujno potrebni gradnik za razvoj mladega športnika v polnem razvoju.
Eden takšnih primerov kosila je tudi današnji kari, ki vsebuje beljakovinski del (puranovo meso), nekaj zelenjave-zdrave šparglje o katerih smo že velikokrat pisali in pa hidratni del z bogatejšim kalorijskim doprinosom, to pa so v našem primeru lažje prebavljivi riževi rezanci, ki nam ne bodo delali težav, ko se bomo lotili naše športne aktivnosti tudi če bomo malo zamujali z obrokom pred treningom. Poleg tega pa je njihov čas kuhanja veliko krajši, ko že ravno govorimo o časovnih stiskah.


Za 4-5 oseb potrebujemo:
400 -500 g puranovega fileja
Olje
1 čebula
Pest sesekljane slanine
2 stroka česna
Šopek očiščenih in narezanih špargljev
1,5 dl sladke smetane
Pest češnjevega paradižnika
Pest sesekljane bazilike
Sol, poper
Riževi rezanci (cca 400 g)


Priprava:
Meso narežemo na tanjše trakce in ga posolimo. Sesekljamo čebulo in jo stresemo v ponev z vročim oljem. Nato v ponev dodamo trakce mesa, slanino in šparglje. Vse skupaj nekaj časa pražimo, nato pa dodamo še sesekljan česen in zalijemo s smetano, kateri smo dodali še paradižnik. Solimo, popramo in dodamo še baziliko nato pa še kuhamo nekaj časa, da se meso lepo zmehča.
V vreli slani vreli vodi med tem skuhamo riževe rezance. Skuhane naložimo na krožnik in prelijemo s karijem, po želji pa še potresemo s parmezanom.