Poletov recept: kocke za šport

Objavljeno
09. oktober 2018 08.10
Posodobljeno
09. oktober 2018 08.10
Tanja Drinovec
Tanja Drinovec
Sočne zdrave športne kocke so se porodile z željo moje hčerke, ki je ravno odhajala  na športne priprave in tekmovanja. Zaželela si je nekaj zdravega, hranljivega in dobrega, seveda sladkega za na daljšo pot. Tako je v pečici zadišalo po sadno skutnih kockah z dodatkom nekaj malega proteinov, mandljeve moke, medu in korenja. Kocke vsebujejo izjemno malo sladkorja, nekaj medu k sladkosti pa pripomorejo samo še banana in jabolka. So izjemno sočne in nadvse uporabne še naslednji dan, če vam seveda zdržijo. V pojasnilo o okusnosti naj dodam, da sem od celotne ekipe deklet prejela pozdrav z morja s fotografijo in pohvalo za kocke. 
Kocke bodo tako zdrava pomoč, če se odpravljate na izlet v gore, morda pa tudi pred vašim treningom poskrbijo še za dodatni vnos glikogena in nekaj malega beljakovin. Če pa boste na težki in dolgi tekaški preizkušnji kot je na primer Ljubljanski maraton, pa tudi  lahko mirne duše planete po njih.


Potrebujemo (za pekač cca25 x35 cm):
4 jajca
2 žlici kokosovega sladkorja
2 žlici proteinov(jagodni, vaniljevi…)
1 skodelica mandljeve moke
2 žlici kokosovega olja
300 g skute
2 žlici medu
Pecilni prašek, ščep soli
1 banana
2 naribani jabolki
1 naribano korenje
2 pesti malin


Priprava:
Jajca in sladkor penasto stepemo. Dodamo skuto, med, stopljeno kokosovo olje in proteine. Nato dodamo še mandljevo moko, sol, vaniljo in pecilni prašek. Nazadnje v zmes postopoma stresemo še jabolka, korenje, banano in maline. Vse skupaj vlijemo v pomaščen pekač in spečemo pri temperaturi 180 stopinj približno pol ure, da lepo porjavi.
Po želji pa seveda kocke lahko še oplemenitite z rozinami, oreščki…