Poletov recept: Kolesarska solata

Objavljeno
17. marec 2019 08.03
Posodobljeno
17. marec 2019 08.03
Tanja Drinovec
Tanja Drinovec
V kolesarskem svetu vsem poznane, priljubljene in zelo uporabne so seveda testenine, ki jih kolesarji konzumirajo na vse mogoče načine. Običajne so pred kolesarskimi treningi, saj napolnijo naše glikogenske zaloge, ki so med težkimi treningi prepotrebne in praktično brez njih ne gre. Najbolje je, če jih zaužijemo vsaj 2 uri pred našim treningom, če pa imate na svojem urniku celo težji kolesarski celodnevni podvig pa začnite s polnjenjem zaloge že večer pred tem. Seveda s testeninami.

  


Tokrat bodo za Poletov recept nastopile v hladni poletni in nadvse okusni solati v družbi beljakovinskega piščanca in zelenjave, ki bodo poskrbeli za uravnoteženost obroka.
Solato si lahko pripravite kadarkoli, ta pa vam bo v hladilniku pri roki takoj, ko jo boste rabili.

  

Za 2-3 osebe (večja skleda solate) potrebujemo:
Olje
300 g testenin
300 g piščančjih prsi
Pol manjše čebule
1 na žaru popečena bučka
3 trdo kuhana jajca
2 pesti feta ali kozjega sira
1 zelena paprika
Strok sesekljanega česna
Paradižnik
Drobnjak
Sol, poper
2 žlici majoneze
2 žlici kisle smetane
Žlica gorčice
Olje, kis


Priprava:
Skuhamo testenine po navodilu in jih ohladimo. Piščanca razrežemo na koščke, popečemo na vročem olju in prav tako ohladimo. Čebulo, česen, drobnjak sesekljamo, očistimo in narežemo ostalo zelenjavo in sir. Vse sestavine stresemo v posodo, začinimo s soljo, poprom, kisom in oljem. Primešamo še gorčico, majonezo in kislo smetano po okusu. Vse dobro premešamo in za nekaj časa pustimo v hladilniku, da se sestavine prepojijo in ohladijo.