Poletov recept: Krostata s pehtranom in malinami

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V poletnih dneh se na naših gredicah, vrtovih, morda celo lončkih še veselo razrašča omamni dišeči pehtran. Izkoristimo to neprecenljivo srečo in ga uporabimo, predelajmo tokrat v čudovito sočno pehtranovo krostato s sirom in malinami.

ni podpisa
ni podpisa


O meni tako priljubljenem in nad vse uporabnem zelišču smo v Poletovih receptih že pisali. Naj pa ponovimo, da vsebuje veliko vitaminov in mineralov kot so magnezij, železo, kalcij, cink in baker. Ureja prebavo, želodčne in menstrualne težave. Običajno se za zdravje pije pehtranov čaj.Pehtran pa vendar uživajmo v omejenih količinah, saj je eterično olje dokaj močno. Nosečnice pa naj pehtrana celo ne bi uživale, saj menda lahko sproži spontani splav.

ni podpisa
ni podpisa


Naša krostata bo torej lahka, poletno osvežilna in sočna. Sočnosti bodo pripomogle tudi čudovite zdrave maline. Če ste v primanjkljaju z vašim sladkornimi oziroma ogljikovo hidratnimi zalogami, bo polnovredna lahka krostata čudovito nadomestilo po izčrpajočem treningu, seveda pa tudi krasna sladica za pogostitev vaših gostov na vročo poletno nedeljo.
Za krostato premera 28 cm potrebujemo:


Testo:
300 g pirine moke
180 g masla
100 g kokosovega sladkorja
1 jajce
Vanilja
Sol

ni podpisa
ni podpisa

 


Pehtranov nadev:
250 g skute
3 žlice sira maskarpone
5 žlic kokosovega sladkorja( po okusu)
3 rumenjake
3 beljake (sneg)
Limonina lupinica
Malce ruma
Vanilja
3 pesti sesekljanega pehtrana
3 pesti malin

 

Več iz te teme:

Komentarji: