Poletov recept: Lahka poletna margarita

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Večerne poletne urice nekatere zazibajo v spanec, drugi se še vedno zadržujejo na plaži, spet tretji pripravljajo večerjo in se družijo v krogu družine. Ne glede na to v katero skupino spadate, pa vam na vsake toliko časa na misel pride mrzla osvežilna pijača »za odrasle« in samo z odraslo družbo. No, takrat lahko, predvsem dekleta, zamešate enega najpopularnejših koktejlov na svetu – margarito.

Zato bomo kar nekaj receptov za to »namešanko« predstavili v naslednjih dneh in tednih.

Običajna mera te zamešane pijače je med 2 in 3 decilitri in premore neverjetnih 410 kalorij, od tega jih 56 % zaužijemo samo s sladkorjem. Naša lahka verzija premore le 130 kalorij in le 13 % iz sladkorjev, tako da boste lahko uživali brez slabe vesti. Ne pozabite: prekomerno uživanje alkohola škodi!

Poletna margarita

Za začetek potrebujemo 0,03 dl ali »štamperle« običajne tekile, ki jo bomo osladili s pomarančnim likerjem (najbolj znan liker na trgu je Cointreau). Dodamo malček manj kot pol deci stisnjenega soka limete. V kozarec ali mešalnik ali multipraktik damo še ¾ kozarca ledu.

Dobro premešajte, po možnosti toliko, da se led povsem zdrobi. Če nimate električnih aparatov, to lahko storite z dvema kozarcema, ki ju z ustnim delom zataknete enega za drugega in kot profesionalni barmani zamešate napitek. Okrasite z na majhne kolute narezano limeto.

Več iz te teme:

Komentarji: