Poletov recept: Lisičkina juha

Objavljeno
02. oktober 2017 09.10
Posodobljeno
02. oktober 2017 09.10
Tanja Drinovec
Tanja Drinovec
Na splošno sem velika ljubiteljica dobrih juh, kot sem že omenjala pa po težjih športnih aktivnostih naravnost oboževalka. Seveda je razlaga zato logična in dokaj utemeljena. Hitra nadomestitev velike izgube tekočine in z njo soli. Juha pa je seveda vse to v enem. Naša današnja bo iz lisičk, ki pa je na moji lestvici priljubljenosti med juhami zmagovalkami že od rane mladosti.
O lisičkah in njenih učinkih smo že pisali v enem od prejšnjih receptov, zato pa se kar lotimo dela, ki pa pri današnji juhi pravzaprav ni kaj prida težko.

Za 4 osebe potrebujemo:
Olivno olje
500 g očiščenih in narezanih lisičk
2-3 krompirje
2 žlici pirine moke
Polovica narezane čebule
2 stroka česna
Šopek peteršilja
Vejica timijana
Sol, poper
2 žlici kisle smetane

Priprava:
Na vročem olju prepražimo čebulo, lisičke in česen. Dodamo pirino moko in na hitro zmešamo. Dodamo vodo (približno liter) in nekaj minut kuhamo. Nato zrežemo peteršilj, timijan in krompir. Vse skupaj stresemo v juho, solimo, popramo in kuhamo še približno po ure. Po želji dodamo še kisle smetane in juha je nared.