Poletov recept: piščančji paprikaš

Poletni meseci, ko je paprik vseh vrst v izobilju so ravno pravi za pripravo dobrega domačega piščančjega paprikaša.
Fotografija:  V kombinaciji s piščancem nam bo šopek raznobarvnih paprik  sestavil krasno precej lahko in zdravo kosilo, ki se lahko ob večji količini podaljša še v lahko večerjo. Foto: Tanja Drinovec
Odpri galerijo
 V kombinaciji s piščancem nam bo šopek raznobarvnih paprik  sestavil krasno precej lahko in zdravo kosilo, ki se lahko ob večji količini podaljša še v lahko večerjo. Foto: Tanja Drinovec

Zagotovo skoraj vsi poznate klasično  »domačo« jed, ki je doma pri naših sosedih na Madžarskem, paprikaš. V kuhinji mojih babic je bila ta jed zelo pogosta obiskovalka hitrih kosil in verjamem, da še marsikje. Poletni meseci, ko je paprik vseh vrst v izobilju so ravno pravi za pripravo dobrega domačega piščančjega paprikaša.

Paprike so čudovita vrsta nizko kalorične zelenjave, ki slovi po marsikateri dobri lastnosti.  Z veliko količino balastnih snovi lepo skrbi za prebavni trakt, dober vid, lepe lase in kožo,  polna je vitaminov, antioksidantov in mineralnih snovi.


V kombinaciji s piščancem nam bo šopek raznobarvnih paprik  sestavil krasno precej lahko in zdravo kosilo, ki se lahko ob večji količini podaljša še v lahko večerjo.

Na vročem olju prepražimo sesekljano čebulo, kateri dodamo na trakce narezano in očiščeno papriko. Foto: Tanja Drinovec
Na vročem olju prepražimo sesekljano čebulo, kateri dodamo na trakce narezano in očiščeno papriko. Foto: Tanja Drinovec

 


Za 4 do 6 oseb potrebujemo:


Olje
1 večja čebula
2 stroka česna
5 rumenih paprik
2 rdeči papriki
1 zelena paprika
0,5 kg piščančjega fileja
Sol, poper
Ščep mlete rdeče paprike
Šopek sesekljanega peteršilja
Majaron
1 žlica pirine moke
2 sesekljana olupljena paradižnika2 dl paradižnikove mezge

Paprikaš pa bo zagotovo boljši še naslednji dan, tako kot je  v glavnem z vsemi jedmi na žlico. Foto: Tanja Drinovec
Paprikaš pa bo zagotovo boljši še naslednji dan, tako kot je  v glavnem z vsemi jedmi na žlico. Foto: Tanja Drinovec


 

Priprava:
 

Na vročem olju prepražimo sesekljano čebulo, kateri dodamo na trakce narezano in očiščeno papriko. Nato dodamo še na trakove narezanega piščanca in sesekljan česen. Vse to nekaj minut pražimo, nato pa dodamo moko, papriko v prahu in postopoma še ostala zelišča sol in poper ter paradižnik z mezgo. Vse skuhaj kuhamo približno pol ure, da se vse sestavine lepo zmehčajo.
Paprikaš pa bo zagotovo boljši še naslednji dan, tako kot je  v glavnem z vsemi jedmi na žlico.
 

Komentarji: