Poletov recept: piščančji ragu z riževimi rezanci

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Za lahko prebavljivo in uravnoteženo kosilo obarvano z obilo zelenjave, beljakovin in lažje prebavljivih ogljikovih hidratov bomo tokrat pripravili piščančji ragu na riževih rezancih.
Raguji izhajajo iz sosednje Italije. Običajno gre za posamezne vrste mesa v omaki, ki je servirana s testeninami. Najpogosteje so to rezanci ali špageti. V današnjem receptu bomo uporabili riževe, ki so zelo lahko prebavljivi in imajo malo manj kalorij. 
Piščančje meso prav tako sodi med lažje prebavljive vrste mesa z obilo beljakovin. Pred daljšim kolesarskim treningom bo obrok poskrbel, da bomo vnesli zadostno količino vseh najpomembnejših živil.

 

ni podpisa
ni podpisa


Za 2 osebi potrebujemo:
Olivno olje
300 g piščančjega fileja
2 manjši bučki
250 ml paradižnikove mezge
Pol sesekljane čebule
2 stroka česna
žlička moke
1 konzerva gob v slanici
Peteršilj, timijan
1 olupljen sesekljan paradižnik
Nekaj žlic kisle smetane
Sol, poper
Riževi rezanci


Postopek:
Na olju prepražimo čebulo, na manjše kocke narezanega piščanca in česen. Med praženjem dodamo moko, gobe, bučke in še nekaj časa pražimo. Ko se vse skupaj zmehča, zalijemo z mezgo in dodamo paradižnik, nazadnje pa še vse ostale začimbe. Pokuhamo še za nekaj časa nazadnje pa dodamo še kislo smetano, da se razpusti. V vreli slani vodi na hitro skuhamo še riževe rezance in vse skupaj postrežemo.

Več iz te teme:

Komentarji: