Poletov recept: Ploščice za Lublanca

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V dneh, ko se tekaška vročica približuje svojemu vrhu, torej največjemu tekaškemu prazniku pri nas  in tekači nabirate še svoje zadnje kilometre asfalta in kondicije, sem tudi sama pripravila še malo sladko popotnico, da ne bo zmanjkalo energije in moči. Po teorijah pristojnih strokovnjakov naj bi pred tekom samim še dodobra zapolnili vse svoje shrambe v telesu z zalogami glikogena. Torej bodo ploščice izdatne z suhim sadjem, oreščki, kosmiči, čokolado, še nekaj maščobe in meda. Prava kalorijska bomba, ki si jo boste lahko izdatno  privoščili pred  vašim tekom.
Moje ploščice vsebujejo živila po mojem priljubljenem naboru, vi pa si seveda lahko omislite vam najljubše sestavine po vašem izboru in domišljiji , vse skupaj pa sestavite po podobnem principu.


Potrebujemo (za pekač velikosti 20 x 35):
1 skodelica grobo zmletih mešanih semen(bučnic, sončnic…)
Pol skodelice mletih ovsenih kosmičev
Pest olupljenih mletih mandljev
Pol skodelice grobo mletih lešnikov
Pest sezama
2 pesti sesekljanih brusnic
Pest sesekljanih datljev
Pest rozin
Pest sesekljane bele čokolade
Sol
Pest kokosovih lističev
4- 5 žlic meda
4 žlice kokosovega olja
2 žlici kakavovega masla
Cimet, vanilja


Priprava:
Oreščke in semena v vroči ponvi  prepražite za nekaj minut. Vse suhe sestavine (oreščke, semena, sadje, začimbe) dobro premešajte v posodi. Nato v ponvi zmešajte med, kakavovo maslo in kokosovo olje , da se vse skupaj stopi. Zmes prelijte po mešanici iz semen, oreščkov in sadja. Vse to še enkrat  dobro premešajte in razporedite in zgladite po pekaču, ki ste ga obložili s papirjem za peko.
Ploščice razrežete šele, ko se dobro ohladijo in strdijo!
Temperatura v pečici okrog 180 stopinj C, čas pečenja 15 minut.
Srečno pot, lahkih nog in vedrega duha na poti vam želim.
 

Več iz te teme:

Komentarji: