Poletov recept: Poceni pašta v enem loncu
Za tokratni recept boste potrebovali samo en lonec. V navadi imamo takšnim jedem reči enolončnica, saj, no, že ime pove vse.
Testenine so pogosto tudi del teh enolončnih mojstrovin, a so le del njih, nikoli ne predstavljajo zvezde recepta ali pa celo, da bi pripravili omako in skuhali testenine ter pojedli običajno pašto v enem loncu. To se bo danes spremenilo.
Gre za jed, ki na porcijo premore 333 kalorij, obenem pa za njo, skupaj s pripravo, porabimo slabih 30 minut.
Pa še to: izračunali smo, da celotna jed, ki jo pripravljamo za štiri dokaj lačna usta stane okoli 7 evrov. Ni slabo, kaj?
Potrebujemo:
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 srednje velika sesekljana čebula
- 6 strokov česna
- 1 pločevinka nesoljenih pelatov*
- 4dl vnaprej pripravljene piščančje jušne osnove**
- 1/2 žličke origana***
- Cca 500 g špagetov ali drugih testenin
- 1/2 žličke soli
- 250-300 g sveže špinače
- Parmezan
* Uporabite lahko tudi sveže paradižnike
** Če imate na voljo sveža zelišča, naj vas ne bo sram
*** Če jušne osnove nimate pripravljene vnaprej, si lahko pomagate z jušno kocko
Priprava:
Izberite globoko ponev in v njej za 3 minute na oljčnem olju popražite česen in čebulo. Dodajte paradižnik, jušno osnovo, origano in testenine v tem vrstnem redu. Pomešajte, da se testenine potopijo v tekočino. Zavrite.
Pokrijte s pokrovko in na zmernem ognju kuhajte še 7 minut, oziroma tik preden so testenine kuhane. Solite. Dodajte svežo špinačo in premešajte. Odstavite iz ognja in pustite počivati še 5 minut.
Postrezite s parmezanom in peteršiljem.