Poletov recept: Polnjene artičoke

Objavljeno
09. julij 2017 12.07
Posodobljeno
09. julij 2017 12.07
Špela Prinčič
Špela Prinčič
Potrebujemo

• 2 glavi artičoke
• 15 dag nekaj dni starega belega kruha
• parmezan
• česen
• olivno olje
• peteršilj

 

Priprava

1. V mešalniku zmeljemo 20 dag parmezana, 3 vejice peteršilja, star kruh in 3 stroke česna. Zmeljemo, nato dodamo še dve žlici olivnega olja, nastati mora kompaktna masa.

2. Artičokama odrežemo pecelj in ju umijemo. S čajno žlico nadevamo vsak list z maso.

3.  Nadevani artičoki položimo v lonec, napolnjen z vodo, ki mora segati do tretjine velikosti artičok. Vodi dodamo še žlico olivnega olja in pokrito kuhamo pol ure.

4. Zaužijemo tako, da odtrgamo list ter meso artičoke skupaj z maso podrsamo z zobmi, preostanek lista pa zavržemo.