Poletov recept: Spomladanski zvitek

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Veliko nas je, ki smo že obiskali tudi pri nas zelo razširjene in skoraj že malo iz mode kitajske restavracije. V skoraj vsaki od njih se na jedilnikih nahajajo rednim obiskovalcem dobro poznani in priljubljeni spomladanski zvitki, ki so tam na jedilnikih umeščeni kot tople predjedi. Mi si bomo tokrat omislili čisto prave doma narejene spomladanske zvitke, ki nam bodo odvrnili za lažje kosilo, malico ali pa zgodnjo lahko večerjo. Zima počasi zapira vrata in predaja štafetno palico časa pomladi. Ta pa je po dolgi zimi običajno osiromašena z vitamini, ko naša telesa kar kličejo po njih in se spopadajo s spomladansko utrujenostjo.


Zavitki bodo lep doprinos k vitaminski obogatitvi obenem pa so dokaj hitro pripravljena in zares okusna jed. Pri pripravi se mirno lahko prepustite vašim osebnim željam, domišljiji in trenutnemu navdihu.

 

ni podpisa
ni podpisa


Za 4 do 5 oseb potrebujemo:
Olivno olje
1 do 2 pora
3 korenjčke
1 stebeljna zelena
1čebula
300 g mletega mešanega mesa (opcija)
2 stroka česna
1 pločevinka kalčkov ali sveži kalčki
Polovica manjše zeljnate glave ali kitajsko zelje
Curry v prahu
Ščepec kurkume
Sladka paprika v prahu
Sojina omaka
Sol, poper
Rižev listi

Priprava:
Vso zelenjavo očistimo in narežemo na trakce. Na vročem olju prepražimo čebulo in por. Dodamo korenje, zeleno in sesekljan česen, nazadnje pa še kalčke. Po želji lahko zavitke obogatimo in okrepimo z mesom. Pražimo da se zelenjava(in meso) zmehča in dodamo še vse začimbe po svojem okusu in željah. Počakamo da se vse skupaj malo ohladi. Nato vzamemo riževe liste. Vsakega posebej pred zavijanjem potopimo v mlačno vodo za približno deset sekund. Nanj položimo za večjo žlico pečene zelenjave. Levi in desni rob papirja zavihamo navznoter, da dobimo nekakšen pokončen pravokotnik, nato pa še tega zavijemo v zavitek ali rolico. Zavitke pečemo na vročem olju na vsaki strani nekaj minut, da lepo porjavijo, če se branite cvrtja pa jih lahko spečete tudi v pečici.

 

ni podpisa
ni podpisa

 

Več iz te teme:

Komentarji: