Poletov recept: tuna ne plava v testeninah

Objavljeno
01. oktober 2018 12.10
Posodobljeno
01. oktober 2018 12.10
Tanja Drinovec
Tanja Drinovec
Preden se odpravite na trening , ki bo pokuril vaše kalorijske zaloge, si vsaj dobro uro in pol prej lahko pripravite hitre klasične testenine s tuno in zelišči. Resnično hitro pripravljen obrok, ki z ne pretežko tunino poskrbi za dobršen vnos hidratov in beljakovin.


Tunina sodi med lažje prebavljive beljakovine, ki vsebujejo veliko omega 3 maščobnih kislin. Vsebuje tudi veliko mineralov in vitaminov, kot večina rib. Uravnava nivo insulina v krvi, torej s tem tudi skrbi za telesno težo, veliko vitamina B v tuni pa skrbi tudi za zmanjšanje stresa in skrbi za srečo v našem telesu. Torej bo na kolesu še lepše.

 
Za 2 osebi potrebujemo:
250 do 300 g testenin
Olivno olje
2 konzervi tunine v lastnem soku
Manjša čebula
2 stroka česna
1 dl rdečega vina
Večji šopek sesekljanih zelišč (bazilika, timijan, origano, peteršilj)
400 do 500 ml paradižnikove mezge
Sol, poper
Pest parmezana


Priprava:
Na vročem olju prepražimo čebulo in ji dodamo tunino. Nato sesekljamo česen in zelišča (lahko so tudi posušena) in jih primešamo tuni.  Vse skupaj zalijemo z vinom, paradižnikovo mezgo in kuhamo še nekaj časa, da se vse skupaj dobro prepoji z zelišči in zmehča. Posolimo in popopramo. Med tem skuhamo testenine po navodilu. Pri testeninah seveda vedno pazimo, da jih ne razkuhamo, ker nam bodo v nasprotnem primeru delale precej preglavic s prebavljanjem, zlasti, če se bomo odpravili na kolo.  Kuhane testenine prelijemo z omako in po želji potresemo s parmezanom.