Poletov recept: Zimska juhica za dušo

Objavljeno
17. januar 2017 12.01
Posodobljeno
17. januar 2017 12.01
Luka Štucin
Luka Štucin
Nekaj tednov nazaj sem bil naknjižnem sejmu, kjer so zopet gostili fantastične goste, pisatelje, avtorje, založnike in nenazadnje tudi kuharje. Moram priznati, potihem sem upal, da me spet ne bo premamila kakšna lepa naslovnica knjige z recepti, teh je doma že malo morje, pa še vedno so vsaj nekajkrat na teden na mizi dobrote, ki smo se jih naučili pripravljati od naših babic in mam in ne iz kuharskih knjig. Nevem če sem prišel do tretjega knjižnega kotička, ko sem v vrečki že nosil knjigo o testeninah izpod peresa romantičnega Antonia Carluccia, ki ga širše občinstvo pozna iz televizijskih oddaj, stari kuharski mojster, ki je učitelj učitelja Jamieja Oliverja, pa je v resnici že dolga leta nazaj izdal knjigo gob ali pa kar enciklopedijo, ki še vedno velja za popoln vodič po svetu gob.

Odločil sem se za juhico, tako, ki pogreje hladne in temačne dni. Juha z metuljčki, jajci in parmezanom je fantastična ko se vas loteva prehlad, ko ste lačni in potrebujete udobje ali če ste, tako kot moje dekle, totalni zmrzavček.

Zimska juha Antonia Carluccia

Za 4 prezeble jedce potrebujemo:

1,5l dobre piščančje ali goveje jušne osnove
80g parmezana
30g masla
3 srednje velika jajca z lepimi rumenjaki
Šop peteršilja
Sol in poper
Oljčno olje
150g metuljčkov (ali drugih primernih drobnih testenin)

Priprava:

V veliki posodi zavrite jušno osnovo in v njej stopite maslo. Dodajte testenine in se držite navodil na embalaži.

Vmes v posodi razžvrkljate 3 jajca, sveže naribani parmezan in šop peteršilja, solite in porpate. Dobro premešajte.

Ko so testenine v jušni osnovi kuhane zmanjšajte ogenj in v juho vlijte jajčno mešanico.

Servirajte, dodajte poper in juho pokapajte z oljčnim oljem.