Poletov test: za vedno suho

Objavljeno
14. november 2018 08.11
Posodobljeno
14. november 2018 08.11
M.C.
M.C.
Vreme je... za na kavč! Razen v primeru, če spadate med junake, ki oživijo, ko se vsi skrijejo na suho in toplo. Zunaj, narava čaka na vas. In včasih je vse mokro. Fjällrävenove jakne ohranjujajo ljudi suhe že pet let. In v tako kratkem času so prišli med najboljše tovrstne izdelovalce vodoodpornih oblačil. Njihova impregnacija je brez fluoroogljikov in je material, ki ga jemožno popolnoma reciklirati.

  

Jakna je izdelana spredaj, na ramenih in delno na rokavih iz materiala G-1000® Eco ter drugje iz elastičnega materiala, ki je kombinacija poliestra, poliamida in elastana. Material G-1000® Eco je izdelan iz recikliranega poliestra in organskega bombaža ter impregniran z voskom green wax, kar zagotavlja boljšo vodoodbojnost, zaščito proti vetru in trajnost. Tritočkovno nastavljiva kapuca pride prav ob najhujših vremenskih pogojih. Pod rokavi ima zadrgi za dodatno zračenje. Sprednja zadrga se odpira v obe smeri in ima zunanjo zaščito po celotni dolžini. Ima dva večja prsna žepa na zadrgo. Žep na zadrgo tudi na rokavu. Notranji manjši žep je iz mrežice. Konci rokavov so nastavljivi s trakom velkro. V spodnjem delu ob strani sta zadrgi za nastavljanje širine.
- Material G-1000® Eco je iz 65 % recikliranega poliestra in 35 % organskega bombaža.

Nobena jakna ne bo trajala večno, a s svojim brezčasnim in funkcionalnim dizajnom, trpežnimi materiali in pravilno nego, vas bo ta jakna ohranjala suhe zelo dolgo časa.