Polovični IRONMAN v Kopru: letoš še večji in še boljši

Letos bo triatloncev še več kot lani, dogodek bo kmalu razprodan, organizatorji pa ocenjujejo, da bo IRONMAN vikend na Obalo privabil več kot 5.000 ljudi.

Objavljeno
05. september 2019 10.22
Posodobljeno
05. september 2019 10.42
Miha Menard v cilju lanske tekme. Foto: Grega Valancic Sportida
Polet
Polet
22. septembra ponovno prihajajo na Obalo železni možje in žene. Svetovno znani triatlon, polovični IRONMAN pod uradnim imenom I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria, je lani navdušil vse sodelujoče in njihove navijače.

Tekmovanje I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria je lani v Slovensko Istro privabilo udeležence iz kar 48 držav. Izvrstno organizirano prvo tekmovanje je pustilo izjemen vtis in letos je seznam držav, iz katerih prihajajo tekmovalci, še daljši, trenutno šteje 53 držav. Nekateri triatlonci bodo prišli celo iz tako oddaljenih državo kot so Singapur, Peru, Nova Zelandija, Japonska, Čile in Bolivija.

Kot kažejo lanski podatki, povprečno vsak prijavljeni triatlonec rezervira 2,5 nočitve in s sabo pripelje 2 spremljevalca, kar pomeni več kot 10.000 nočitev na slovenski obali. Vsi obiskovalci pa seveda s sabo odnesejo nepozabno izkušnjo, ki jo zagotavlja IRONMAN tekmovanje. In kot obljubljajo organizatorji, bo letos ta izkušnja še boljša kot lani.

Bogato spremljevalno dogajanje bo septembra v Koper privabilo tudi navijače, navdušence nad športom in športno opremo, mlade tekače, gurmane in še marsikoga. Vsak bo namreč našel nekaj zase, kar za čudovito slovensko obalo velja že sicer. Od letošnjih novosti v organizaciji tekmovanja I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria je zagotovo prva in najslajša t. i. IRONMAN Restaurant Week.

Ta je v osnovi namenjen promociji vrhunske istrske kulinarike in je odlična priložnost za vse obalne gostince, da na unikaten način predstavijo svojo kuhinjo mednarodnemu občinstvu. V vseh restavracijah, ki so vključene v projekt, bo od četrtka 19. 9. do nedelje 22. 9. na voljo posebni degustacijski meni IRONMAN, ki bo zagotovo privabil in navdušil vse gurmane, ki prisegajo na mediteransko kulinariko.

image
Otroci so lani okupirali Izolo.


Vsi pravi kulinarični navdušenci bodo torej na Obali že v četrtek, za vse tekmovalce pa se uradno dogajanje začne v petek 20. 9., ko se bodo odprle registracije. V soboto, 21. septembra, bo popoldansko dogajanje posvečeno najmlajšim IRONMAN navdušencem. Tekaška prireditev IRONKIDS se bo odvijala v Izoli od 16. ure naprej, vsi mali tekmovalci pa bodo seveda za sodelovanje prejeli majčke in medaljo. Nedelja pa bo »dan D« za vse tekmovalce. Štart bo ob 9. uri zjutraj v Kopru, najbolj vzdržljive in najhitrejše tekmovalce pa pričakujejo na cilju v Kopru nekaj po 13. uri. Prireditev se bo zaključila v nedeljo zvečer, ko bo od pol sedme ure naprej potekala podelitev priznanj najboljšim v koprski Taverni.

K realizaciji celotnega projekta so bistveno prispevale štiri obalne občine, mestna občina Koper ter občine Izola, Piran in Ankaran, ki bodo jeseni že drugič gostile triatlonce in njihove spremljevalce iz vsega sveta. K uresničitvi dogodka je pomembno prispevala tudi Slovenska turistična organizacija kot imenski sponzor dogodka. Zgodovinsko tekmovanje bo namreč že v svojem imenu poneslo v svet blagovno znamko I FEEL SLOVENIA in tako pripomoglo k večji prepoznavnosti Slovenije in njenih lepot v mednarodnem okolju.

Vse dodatne informacije o dogodku boste našli na uradni spletni strani www.ironman.com/slovenia70.3 , predzadnji septembrski vikend pa se vidimo na Obali!