Pomladni novosti med pohodnimi čevlji

Že videz pohodnih čevljev nam da vedeti, da se z njimi lahko odpravimo na sprehod po mestu, vsakodnevnih opravkih ali v mestne parke, na bližnji hrib pa vse do sredogorja. Kaj so ugotovili preizkuševalci? 

Objavljeno
25. marec 2020 09.11
Posodobljeno
25. marec 2020 09.42
Razlika, ki jo je opazila testna ekipa, je v tehnologiji, ki zagotavlja dodatno stabilnost. FOTO: Arhiv Proizvajalca
Vrhunsko oblikovanje, izredna lahkotnost in udobje zagotavljajo, da bo naš korak varen ne glede na podlago in konfiguracijo terena.Čevlje smo preizkušali teden dni, najprej na mestnih terenih, nato smo se podali še na sredogorske cilje: Smokuški vrh, Valvazorjev dom in vznožje najvišjega vrha Karavank, Stola. Pri teku in hoji navkreber je do izraza prišel dober oprijem podplata Vibram s podlago. Tekli smo po asfaltu, makadamski podlagi ter mehkih planinskih poteh, pogosto posejanih s koreninami in kamenjem.

Med sestopanjem smo občutili dobro blaženje, ki je še izrazitejše v primerjavi s preteklimi modeli, namenjenimi vsakodnevnim aktivnostim in preživljanju prostega časa. Zagotavljajo ga vložek EVA v sprednjem delu in v podplat vgrajene posebne blazine.
Tehnološko sta si modela Nova in Antora podobna.

Razlika, ki jo je opazila testna ekipa, je v tehnologiji, ki zagotavlja dodatno stabilnost: moški model Nova ima pod prsti vstavljeno novo ploščo Trail-Protect™, ženski model Antora pa ima poleg omenjene plošče še tehnologijo Qform2 v podplatu, ki poskrbi za dodatno oporo in stabilizacijo ter nevtralizira hojo na X.

image
Merrell antora. FOTO: Arhiv Proizvajalca


Kljub večdnevni celodnevni uporabi so naša stopala občutila dolgotrajno svežino, za kar je poskrbel M-Select Fresh v vložku. Oba modela sta na voljo tako z novo vodoodbojno membrano Gore-Tex Invisible Fit, ki omogoča še boljši oprijem, je zračna in ščiti pred mokroto, kot tudi brez nje.

image
Merrell nova. FOTO: Arhiv Proizvajalca