Pomladni test tekaških copat: Nevtralci (2)

Objavljeno
27. marec 2015 10.03
Posodobljeno
27. marec 2015 11.03
Uredništvo
Uredništvo
Za naše bralce smo preznojili 51 parov tekaške obutve, s katero si boste lahko naredili pomlad še lepšo. V testno ekipo smo povabili rekreativni tekačici maratonki Zalo Praprotnik in Sanjo Vebster, olimpijca Janija Klemenčiča in Jureta Vajsa, prof. športne vzgoje. Kot že tolikokrat doslej se je test izvajal na testnem krogu v okolici Vrbenj in na atletskem stadionu v Radovljici z okolico.

Če ste prebrali uvodna navodila in se prepoznali med nevtralci, vam sedaj predstavljamo test tekaških copat za to skupino tekačev. Prvi del testa nevtralcev, kjer smo ocenili Mizuno in Brooks, najdete na tej povezavi, modeli z vrst Adidasa pa so pred vami:

 

ADIDAS ULTRA BOOST

179,95 €
Popolnoma nov Adidasov model, namenjen vsem težam tekačev z nevtralnim stopalnim lokom. Zagotavlja popolno udobje in odzivnost, dober oprijem stopala pri vsakem koraku. Sredinska torzija poskrbi za boljšo prilagajanje na podlago in podporo srednjemu delu stopala.
Testni komentar: Boost pena po celotnem podplatu poskrbi za neskončne tekaške užitke na asfaltnih in urejenih makadamskih tekaških podlagah.
Teža moški: 309 g
Teža ženski: 286 g

 

ADIDAS RESPONSE BOOST

119,95 €
Copat je namenjen lahkim in srednje težkim tekačem z nevtralnim stopalnim lokom in supinatorjem z ožjim in srednje širokim stopalom. Odlikujeta ga dobro blaženje, pena Boost in prilagajanje na tekaško podlago.
Testni komentar: RESPONSE BOOST je primeren  za tek po urejenih tekaških podlagah za hitre treninge in tekmovanja.
Teža moški: 262 g
Teža ženski: 234 g

 

ADIDAS SUPERNOVA GLIDE BOOST 

129,99 € (cena Hervis)

Copat za lahke in srednje težke tekače z nevtralnim stopalnim lokom in za tiste s supinacijo. Vmesni boost podplat nam nudi udobno in enakomerno blaženje, ter dobro odzivnost. Za odličen oprijem podplata s podlago poskrbi continental guma.
Testni komentar: To je odličen izdelek, ki združuje tehnologijo blaženja »glide« in tehnologijo mehke odzivnosti »boost«. Copat podpira optimalen tekaški korak in hitrejši tek na vseh razdaljah.
Teža moški: 310 g
Teža ženski: 285 g

 

ADIDAS QUESTAR BOOST TF 

99,99 € (cena Hervis)

Model je primeren za lahke in srednje težke tekače z nevtralnim stopalnim lokom in supinatorje. Ponuja nam udobno blaženje in zadovoljivo stabilnost – sistem Torsion.
Testni komentar: Zelo mehek in relativno lahek copat. Primeren je za tek po asfaltu in urejenih makadamskih poteh.
Teža moški: 321 g
Teža ženski: 280 g