Pomladni test tekaških copat: Nevtralci (3)

Objavljeno
27. marec 2015 11.03
Posodobljeno
27. marec 2015 11.03
Uredništvo
Uredništvo
Za naše bralce smo preznojili 51 parov tekaške obutve, s katero si boste lahko naredili pomlad še lepšo. V testno ekipo smo povabili rekreativni tekačici maratonki Zalo Praprotnik in Sanjo Vebster, olimpijca Janija Klemenčiča in Jureta Vajsa, prof. športne vzgoje. Kot že tolikokrat doslej se je test izvajal na testnem krogu v okolici Vrbenj in na atletskem stadionu v Radovljici z okolico.

Če ste prebrali uvodna navodila in se prepoznali med nevtralci, vam sedaj predstavljamo test tekaških copat za to skupino tekačev.

> test Brooks in Mizuno copat za nevtralce najdete na tej povezavi

> test Adidas copat za nevtralce najdete na tej povezavi

Pred vami pa je ocena Nike in Salming tekaških copat za vstop v pomlad.

 

NIKE PEGASUS 31

109,99 € (cena Hervis)
Model za vse teže tekačev z nevtralnim stopalnim lokom in supinacijo. Srednji del podplata je narejen iz mehke »CUSHLON« pene, ki nudi dodatno udobje pri teku. Primeren je za tekače z ozkim in srednje širokim stopalom.
Testni komentar: PEGASUS 31  je zaradi svojega profila podplata  primeren za tek na vseh podlagah, odlikuje pa ga tudi dobra odzivnost pri hitrejšem teku.
Teža moški: 299 g
Teža ženski: 251 g

 

NIKE FREE 5.0. 

114,99 €
Namenjen je lahkim in srednje težkim tekačem z nevtralnim stopalnim lokom. Lahko ga uvrstimo tudi v skupino minimalističnih oziroma »bosonogih« modelov. Je zelo udoben in zračen. Zgornji del je narejen iz enega kosa in delno raztegljiv in nam ponuja dober oprijem stopala.
Testni komentar: Priporočamo ga tudi vsem tistim, ki izvajajo regeneracijske teke po tekmovanjih in napornih treningih. Priporočamo ga lahko tudi za vsakodnevno nošenje kot modno obutev.
Teža moški: 238 g
Teža ženski: 204 g

 

SALMING DISTANCE A2

135,95 €


Novost na našem trgu, razvita za tako imenovani »naravni« tek. Namenjen je lahkim in srednje težkim tekačem z nevtralnim stopalnim lokom. Ponuja nam dovolj udobja in dober oprijem stopala.
Testni komentar: Minimalistični tekaški copat, ki je pravzaprav namenjen teku na daljše razdalje na vseh podlagah. Kljub minimalni opremi je dokaj stabilen in ponuja solidno blaženje. Tisti, ki imajo dober tekaški korak, bodo s tem copatom premagovali tudi daljše razdalje hitreje.
Teža moški: 242 g
Teža ženski: 188 g

 

SALMING XPLORE

109,95 €
Minimalističen model, namenjen lahkim in srednje težkim tekačem z nevtralnim stopalnim lokom. Primeren je za tek po urejenih podlagah.
Testni komentar: Izdelek, ki diha z nogo. Lahek, odziven copat za hitre tekače brez posebnih ortopedskih težav s stopali. Zelo dobro se obnese na mehkejšem terenu, z njim boste poleteli po travnikih. Kadar pa vam ni do teka,  se boste z njim na nogi počutili udobno, kjerkoli in tudi ves dan, če je treba. Skratka več kot samo tekaški copat. V celoti upravičuje ime EXPLORE, kajti z njim boste lahko raziskovali ves dan.
Teža moški: 220 g
Teža ženski: 146 g