Pomladni test tekaških copat: Nevtralci (4)

Objavljeno
30. marec 2015 09.03
Posodobljeno
30. marec 2015 09.03
Uredništvo
Uredništvo
Za naše bralce smo preznojili 51 parov tekaške obutve, s katero si boste lahko naredili pomlad še lepšo. V testno ekipo smo povabili rekreativni tekačici maratonki Zalo Praprotnik in Sanjo Vebster, olimpijca Janija Klemenčiča in Jureta Vajsa, prof. športne vzgoje. Kot že tolikokrat doslej se je test izvajal na testnem krogu v okolici Vrbenj in na atletskem stadionu v Radovljici z okolico.

Če ste prebrali uvodna navodila in se prepoznali med nevtralci, vam sedaj predstavljamo test tekaških copat za to skupino tekačev.

> test Brooks in Mizuno copat za nevtralce najdete na tej povezavi

> test Adidas copat za nevtralce najdete na tej povezavi

> test Nike in Salming copat za nevtralce najdete na tej povezavi

Pred vami pa je še zadnjih pet parov obutve, ki smo jih ocenili to pomlad:

SAUCONY TRIUMPH 

150 €


Novi model nam ponuja veliko blaženja in udobja. S tehnologijo PWRGRID+ nam zagotavlja še več blaženja od prejšnje različice, s čimer je še okrepljena zaščita pred vplivom podlage.
Testni komentar: TRIUMPH nam omogoča udoben tek, pri tem pa ponuja tudi dostojno podporo in nam daje občutek lahkotnosti. Z njim boste uživali na dolgih tekih na trši podlagi in brez pretiranih klancev. Primeren je za vse teže tekačev z nevtralnim stopalnim lokom.
Teža moški: 284 g
Teža ženski: 258 g

 

SAUCONY MIRAGE 5

125,00 €
Model je oblikovan za tekače, ki iščejo odziven in fleksibilen copat z minimalno podporo na medialni strani. Brezšivni zgornji nam ponuja mehak in lahek občutek na nogi.
Testni komentar: Odziven in stabilen copat, primeren tudi za hitrejši tek, tudi po trši podlagi. Primeren je za lahke in srednje težke tekače z nevtralnim stopalnim lokom.
Teža moški: 267 g
Teža ženski: 235 g

 

ASICS GEL PULSE 6

99,99 € (cena Hervis)
Copat, primeren za vse teže tekačev z nevtralnim stopalnim lokom in rahle supinatorje. Zagotavlja nam dovolj udobja in blaženja po celotnem podplatu. Odlikuje ga dobro razmerje med kvaliteto in ceno.
Testni komentar: Primeren za tekače, ki želijo mehkobo pri teku in nimajo ambicij za hitrejši tek. Primeren je za tek po vseh podlagah (posebej trših).
Teža moški: 321 g
Teža ženski: 280 g

 

NEWTON GRAVITY IV.

175 €

Nevtralnež, ki je primeren za vsakodnevni dolžinski trening, vendar ga lahko brez problemov nosite za hitrejše teke ali tudi kot tekmovalen copat. Teža copata je od predhodnega modela zmanjšana za desetino. Tehnologija v sprednjem delu stopala POP1 je zelo odzivna in ponuja odlično oporo.
Testni komentar: Primeren je za lahke in srednje težke tekače, ki tečejo po urejenih podlagah. Popeljal vas bo do hitrega teka in s tem do odličnega rezultata.
Teža moški: 277 g
Teža ženski: 199 g

 

SALOMON X-SCREAM 3D

129,99 € (cena Hervis)
Model z ogromno tehnologije, poskrbi za popolno blaženje na asfaltni podlagi in nas sproščujoče popelje v mestne parke in gozdne poti. Primeren je za vse teže tekačev in tekačic s srednje širokim in širokim stopalom.
Testni komentar: Tekaški copat namenjen temu, da ga doma, sredi mesta, obujete in z njim stečete na vrh bližnjega hriba. Ima dober oprijem in se dobro odziva na zahtevnem terenu. Z njim ne boste tekli zelo hitro, bo pa tek z njim udoben ne glede na teren.
Teža moški: 306 g
Teža ženski: 269 g