Prezrta knjiga: Šepetalec športnim otrokom

Objavljeno
02. marec 2018 02.03
Posodobljeno
14. marec 2018 02.03
M.C.
M.C.
Je pa izjemno koristna za vsakega starša, ki ima odraščajočega otroka. Pravzaprav je namenjena tudi tistim staršem, ki nimajo otrok v športu, ampak samo v šoli, mogiče glasbeni šoli, pri tabornikih ali...

Andrej Miklavc je v knjigi Šepetalec športnim otrokom na razumljiv način strnil svoje znanje in izkušnje o tem, KAKO, KDAJ in ZAKAJ naj starši za otroke izberejo šport, kot obliko razvoja in odkrivanja otrokovih sposbnosti.
In kar je najpomembnejše, kako starši lahko podpiramo otroke v športu in jim pomagamo podpirati pri odkrivanju aktivnosti in dejavnosti, ki jih veselijo.
Za otroke je najbolj pomembno, da v športu uživajo, se zabavajo ter se vsestransko in zdravo razvijajo.
Je med drugim v uvodniku zapisala Britta Bilač, mati, nekdanja vrhunska atletinja, evropska prvakinja v skoku v višino, olimpijka, prejemnica Bloudkove nagrade ter športnica leta v Sloveniji.

Odlomek iz knjige, ki je uredništvu Poleta (tudi) všečen:

V primeru, da se sami (starši) pričnemo vmešavati v delo in vsebino dela trenerja, s tem trenerju in otroku kažemo naše nezaupanje do trenerja. In ne bodimo lahkoverni, da otroci tega ne zaznajo in posledično tudi sami zmanjšajo zaupanje v trenerja. To pa predstavlja oviro za delo in napredek. Vloga staršev pa je, da trenerja podpirate. Podpirate pri njegovih odločitvah in njegovemu delu....