Prijatelji s srce parajočim zapisom o pokojnem entertainerju

Petru Kokalju v spomin in vsem, ki ostajamo na tem svetu, v navdih.
Fotografija: Peter, pogrešamo te, brez tebe svet in naša zgodba nikoli ne bosta enaka. Praznine, ki si jo pustil za seboj, ne bomo poskušali zapolniti, temveč bomo v njej iskali moč in navdih. FOTO: Arhiv Dunking Devils
Odpri galerijo
Peter, pogrešamo te, brez tebe svet in naša zgodba nikoli ne bosta enaka. Praznine, ki si jo pustil za seboj, ne bomo poskušali zapolniti, temveč bomo v njej iskali moč in navdih. FOTO: Arhiv Dunking Devils

Ni ga papirja, ki bi nam omogočil napisati vse o Petru, mladem možu z nešteto mislimi, idejami in srcem iz zlata. Bil je neverjetna oseba, ki je svoj pečat pustil na vseh, ki smo ga imeli srečo spoznati ali gledati objave na tiktoku, ki jih je ustvarjal.

Zapustil nas je prezgodaj, star le 22 let, na pragu številnih izjemnih priložnosti in trdno na poti profesionalne rasti.

Sredi pandemije, ko so vsi videli strah in ovire, je on videl navdih in priložnost. Za svoje platno si je izbral tiktok, platformo, prek katere je svoje kreativne ideje in vrednote pošiljal v svet, na mobilne zaslone milijonov ljudi. 

V samo dveh letih je iz njegove strasti zrasla agencija DD Studios, pod okriljem katere ustvarja in deluje 30 mladih ustvarjalcev nove generacije.

Skupaj s svojo ekipo je zgradil neverjetno mrežo ljudi, ki lovimo napredek, rast, spoštovanje in zabavo v vsakem trenutku. Peter je bil naša luč, naš navdih in naš motor, ki je s svojimi edinstvenimi dejanji pokazal, kako rasti, napredovati in navduševati.

Bil je mnogo več kot le oseba, ki je vdihnila življenje slovenski tiktok sceni. Mnogim je bil najboljši prijatelj, vzornik, mentor in tisti, ki si je za ljudi vedno vzel čas in jim prisluhnil. Ko nam je bilo hudo, smo se obračali nanj in mu zaupali svoje izzive in težave. Poslušal je in našel način, da te nasmeji, ti ponudi ramo in pokaže ljubezen, ki jo je nosil v sebi. Tudi deset let starejši od njega smo cenili pogovor z njim, ker smo mu zaupali, ga spoštovali in občudovali njegovo modrost.

Začel je s skoki na trampolinu na domačem vrtu. Njegova družina ga je pri tem podpirala in spremljala njegove akrobatske podvige, ki jih je kmalu zatem nadaljeval na Škofijski gimnaziji. Svoj pravi potencial pa je začel kazati in uveljavljati kot član ekipe Dunking Devils. Na treningih v Woopu je neizmerno užival in se v varnem okolju, ki mu je nudilo akrobatsko svobodo, učil novih trikov in veščin, s katerimi je z velikim ponosom navdihoval gledalce po vsem svetu. Bil je pravi entertainer in s svojimi skoki med drugim navduševal v oddaji Slovenija ima Talent, v videih skupine DD Squad in na nastopih po svetu. Kot članu Dunking Devils mu je predsednik republike Borut Pahor izročil tudi priznanje jabolko navdiha. 

Svojo ljubezen do akrobatike je izžareval tudi na zadnji dan na tem svetu. V Woopu je bil s svojo družino in s svojo sestro delil strast do skakanja. V zraku se je počutil kot doma. Mnogi se ob takih trenutkih sprašujejo, ali je res vredno živeti polno, adrenalinsko življenje. Nekateri ljudje, med njimi je bil zagotovo tudi Peter, ne znajo živeti drugače. Enzo Ferrari je dejal, da bi vrnil vse svoje pokale, če bi lahko obudil samo enega svojega dirkača. Tako kot Ferrari pa je tudi Peter razumel, da s svojim skakanjem in soustvarjanjem zgodbe Dunking Devils daje možnost številnim mladim akrobatom in ustvarjalcem, da živijo svoje sanje.

Peter, pogrešamo te, brez tebe svet in naša zgodba nikoli ne bosta enaka. Praznine, ki si jo pustil za seboj, ne bomo poskušali zapolniti, temveč bomo v njej iskali moč in navdih. Dajemo ti besedo, da bodo tvoja energija, tvoje poslanstvo in tvoje vrednote živeli naprej skozi vse nas in vse tiste, ki te bodo skozi nas še spoznali. Hvala ti za vse, kar smo doživeli s teboj.

Hvala za vse nastope, pogovore, nasmehe, potovanja, snemanja, savnice in dni, ki smo jih skupaj preživeli v pisarni. Z nami v srcu boš za vedno in skupaj bomo še naprej neverjetna EKIPA, v kateri imamo vsi občutek, da nič ni nedosegljivo.

Long Live Koks!

Tvoji Dunking Devilsi

Komentarji: