Ridley – kolo z motorjem v pravem smislu besede

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Ideja sicer ni najnovejša, je pa ena izmed bolj izvirnih.

Vsaj kar se »motorizacije« našega dvokolesnega prijatelja tiče. Tudi najbolj ekološka ni. V času, ko nas preplavljajo električna kolesa v vseh možnih oblikah, je izdelava dvotaktnega motorno gnanega pomagala kolesarju milo rečeno, heretična.

Ampak, v podjetju Ridley, ki ima svoje prostore na oni strani ribnika, se ne ozirajo kaj dosti na mnenja "zelenih".

Izpod njihovih spretnih rok nastajajo dvokolesni izdelki, ki bi si z lahkoto zaslužili mesto v galeriji in ne na cesti.

Ampak, kolo je kolo, namenjeno je rekreaciji in v tem primeru tudi kraji pogledov zavistnih mimoidočih.

In v osnovi so 1903, Twin, MP, Flyer in Boardwalk, kot se te umetnine na dveh kolesih imenujejo, samo in izključno le lepa kolesa.

Z enim zanimivim detajlom. Na njih je mogoče v slabi uri, s pomočjo dveh načrtno izdelanih objemk pričvrstiti mali dvotaktni motor, ki naše normalno, s pedali gnano kolo spremeni v kolo z motorjem, oziroma, glede na našo zakonodajo, lahko tudi v motorno kolo.

Obstajata dve različici: Model 48 in Model 49. Razlika med njima je v prostornini. Model 48 se ponaša z 49ccm prostornine, Model 49 pa s kar 70ccm prostornine.

Razlika je seveda tudi v porabi,ampak v osnovi lahko s polnim tankom goriva prevozite, brez pomoči svojih mišic, približno 200 kilometrov, kar seveda ni mačji kašelj. Tudi hitrosti, ki jih ti dvokolesniki dosežejo, niso ravno majhne. Pri nas bi na območju umirjenega prometa z lahkoto izgubil vozniško dovoljene zaradi prevelike hitrosti.

Ampak, ta kolesa niso namenjena divjanju, temveč uživanju.  V tovarni zagotavljajo nepopisne užitke v vožnji in boleče vratove mimoidočih.

Hec pa seveda ni poceni!  In Ridleyeva kolesa tukaj niso izjeme. Umetnine na dveh kolesih se prodajajo za ceno 2500$, kar seveda ni malo.

Za »bling« faktor je potrebno globoko pobrskati po denarnici, razbiti oba prašička, oziroma preveriti »domet« čipa na vaši kreditni kartici.

Ni kaj, imel bi jih!

Več iz te teme:

Komentarji: